Roo

Direktlänk till inlägg 8 juli 2007

Början på något riktigt bra

Av Åsa - 8 juli 2007 17:24

Idag var det dags för Algot att tävla lydnad igen. Det regnade ordentligt i mellan åt, men det såg jag inte som något bekymmer, han gillar ju vatten!


Det var otroligt segt bl.a för att visa hundar även ställdes ut. När man tror att man ska lägga platsliggning straxt efter kl. 9 och får göra det först en timme senare, så är det inte så kul.

Platsen så, det var 16 hundar i ettan, först las sex hundar, däribland Algot. Det tog inte mer än 15 sekunder så for fyra hundar omkring i ringen... Dock inte mattes lilla stjärna som låg så fint så. Även vid omläggningen gick det bra, 10 p

Tandvisning 10 p

Linförigheten gick helt OK, 8.5 p, lite snea och sega halter ibland.

Läggandet som fungerat så bra på sistonde 0 p, han satte sig.

Inkallning 8 p seg och dåligt avslut

Ställande som inte fungerat alls på slutet 7 p, många steg och satte sig för tidigt.

Appportering 6 p, spottar åter igen ut den, höll den dock längre.

Hopp 6 p, går fram och NOSAR på hindret!!! Dåligt avslut.

Helhet 8 p.


Inget vidare alltså, tror jag tränat för mycket sista månaden så han tycker de tär trist, han är ju lite upp och ner vad det gäller lydnaden och går nog bäst när man tränar sällan men intensivt.

Det negativa känns som rätt mycket så det får bearbetas senare, det positiva däremot är ju platsliggningen, att han ligger så säkert trots hundar som går upp och börjar fara runt, en hund skällde dessutom till på slutet av den sista platsen utan att Algot brydde sig.

Det är skönt att han börjar kännas säker där.

Linförigheten hamnar också på plus, att han går så pass bra, när han är så pass ur form får anses som kanon. Kommer han upp i intensitet så blir halterna bättre också.


Det som rubriken syftar på är träningen av kontaktfälten som verkligen börjar ge resultat. Efter lydnaden gick vi upp på agilityplanen och körde lite och det är markant skillnad i farten på både A-hindret och balansen, dessutom stannade han 2+2 alla gånger utom en som han smög av.

Det känns verkligen bra, nu är det bara att jobba på med träningen, säkerheten, här hemma på vårt inlånade hinder och farten, på klubben på "riktiga" hinder.


Jackaroo var med och fick mingla runt lite bland alla hundar, helt utan stöd från sina "syskon". Tycker han skötte sig bra, tränade lite fot först och det gick över förväntan, sen blev det lite slalom,där var det svårare med fokuseringen, många genade över agilityplanen så det doftade oerhörtmycket + att det skällde hundar i bilarna på parkeringen. Men ett par bra vänder blev det i alla fall.

En raka med hopp-hopp-tunnel-hopp-hopp fanns uppställd också, jag tänkte köra två hopp och tunnel och sen belöna, men Roo ville annat. Först trog han förbi hindren och tog tunneln, sen hoppade han fint, men inte stannade han efter tunneln utan han tog även de två hindrena efter fast jag stannat! Superbra med sånt hinderdrag!


Straxt innan vi skulle åka hem så raggade jag upp Anders från klubben och lånade honom som motagare på en budföring. Jag försökte med att han skulle skicka Roo till mig först, men han tycke vi skulle prova en riktig budföring fast kortare. När vi gick för att hälsa så fick Roo dra till honom ohindrat, sen gick vi ca 20 meter och ställde upp. Jag sa marsch och han drog iväg - till Anders, satte sig och kom tillbaka till mig på komando!!!

Så duktig kille! Ibland verkar det som dom vilar sig i form, då vi inte tränat budföring på ett tag.


Nu ska jag ut och ta ett foto av kontakfältstränaren, så det läggs ut under kvällen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 28 juli 2008 23:00

Jag kommer i fortsättningen skriva om det som händer och sker direkt på vår hemsida. Ni hittar det under "Träning", det kommer även upp på uppdateringarna så det borde inte vara svårt att hitta om ni vill fortsätta att läsa om oss... ...

Av Åsa - 20 juli 2008 19:18

Så var dagen i Karlstad idag, dessutom kryddat med en hel del disk så är det lätt att tänka att det hade varit bättre att sova i sängen... Men det är en hel del som känns bra när dagen sumeras. * Alva och jag får till ett superbra lopp efter disken i...

Av Åsa - 17 juli 2008 22:15

... hade Algot varit nu om det inte varit för att de diskriminerar bastarder och krypta. Hur som helst i mattes ögon är Algot nu The Champ!!! Orkar inte skriva mer just nu, men Algot vann hopptrean med en sekund (105 startande). I agility så fegade j...

Av Åsa - 13 juli 2008 20:27

...till Värmlandshoppet, det är med skräckblandad förtjusning som jag inväntar dessa dagar. Det lär bli jobbigt att kliva upp så tidigt, sen blir det ett pusslande att få ihop banvandringar och starter då agility 1 large och 3 small båda startar kl 0...

Av Åsa - 8 juli 2008 16:22

Det pussa, busas och myses med lille Chip så det blir inte mycket skrivet här. Benga har uppdaterat på hemsidan och det är nog där den mesta uppdateringen kommer ske framöver.  Det går numera att kommentera artiklarna direkt om man vill tycka till om...

Skapa flashcards