Roo

Direktlänk till inlägg 18 juli 2007

En dag på Bergslagsveckan

Av Åsa - 18 juli 2007 10:20

I och med att semestern är fyra veckor bort så fick det bli en dag med agility på Bergslagsveckan i Smedjebacken.

Undrar om man är vid sina sinnens fulla bruk när man frivilligt kliver upp 04:55 på sin lediga dag...


Susanne och jag åkte iväg vid sextiden och var framme i god tid innan min första banvandring som var Algot´s agilitytrea. En kul bana där det verkligen gällde att fixa timingen till 100%, annars var man hopplöst borta.

Vi löste det hela bra även om det blev lite hackigt på sina ställen då jag hamnade lite, lite fel i placeringen. Jag jobbade dock hela loppet med rätt attityd och med bra fokus, dessvärre sa jag aldrig stanna åt honom på gungan när jag vek av innan den slog i backen så han följde mig = 5 fel. Det blev en 26:e plats, men ett bra lopp som lovar mer i framtiden, vi hade trots allt 8:e tid.

Det känns lovande i och med att det inte bara är sverigetoppen som är på plats denna vecka, utan även många nordiska ekipage.


Nästa ut var Amy, där blev det disk pga av fel tunnelingång. Det fanns fyra att välja på då det låg en kort böjd innanför en lång böjd...

Trodde jag hade koll på läget, hon skulle ta den ytersta till vänster och jag hade henne på min vänstra sida, men hon trycker sig in i tunneln innaför, kände pälsen mot benen. I övrigt gjorde hon ett helt OK lopp.


Alva så i agilitytvåan, sista pinnen var målet, så som det varit sen augusti förra året...

Den lilla råttan börja med att tjuvstarta ordentligt något hon inte gjort med matte på mycket länge, så lite panik i början blev det men det löste sig. Hela loppet gick sen på nåder, men kontaktfälten togs och slalom genomfördes fint trots att hon ylade sig igenom det! I mål kom vi som nolla och det kändes rätt säkert även om vi hade startnr. 2. Tvåa var precis vad vi blev och sista pinnen var tagen, så nu är våra hundar i trean helt och hållet!


Sen blev det en stunds väntan för mig, Susanne startade med Albin och Sot. Stackars Sot slog i hakan på balansen uppfart, hon blev nog lite störd av det, så det blev en disk efter det. Albin kom nia, tog ett skutt av balansen.

När vi sen satt och väntad på mina hoppklasser så drog det in ett ordentlig oväder med rejäla åsksmällar, så då bröts tävlingen en stund till åskan passerat över oss.


Först ut blev Amy, en Amy som skakat som ett asplöv under åskan och som fortfarande när jag banvandrade flåsade och var märkbart stressad.

Funderingar på att stryka henne fanns, men banan kändes kul med en startsträck på inte mindre än 6 hinder på rak linje!!!

Jag satte henne i bilen en stund i och med att det är hennes tryggaste plats här i livet, sen gick vi ut och nollad i hennes första start i hopptrean! På hinder vill säga, jag kollade aldrig resultatet men jag antar att hon hade fem, sex tidsfel. Hon sprang dock på helt OK för att vara snart elva år gamal och åskrädd.


Alva startade först av dom små i hopptrean, en oerhört kul och flytig bana, det blev dock disk redan efter hinder två då matte återfått betongskorna...

Jag blev paff när hon flöt ut så efter tvåan, hon brukar vända så snävt, så jag blev helt stillastående vilket ledde till att hon tog tvåan bakifrån istället för att komma i mellan. Jag blev väl antagligen för sen i kommandot eller om hon bara var tokladdad, för laddad var hon. Resten av banan sprang hon mer eller mindre småylandes, till mattes stora förtret, jag blir vansinnig när hon lägger jrut på det i stället för att fokusera på vart hon ska. Det märks tydligt att hon tappar i drivet när hon går igång så där. Det positiva var att hon tog hela slalom fast jag pressade henne och hon vara så uppe i varv.


Sista starten för dagen för oss var Algot. Han började med att riva första hindret, vilket jag var duktig och sköt åt sidan, det blev ett riktigt kanonlopp och hade jag bara ätit och druckit ordentligt under dagen hade det säkert gått vägen. nu orkade jag helt enkelt inte placera mig på slutet, benen var som bly, så då pep Algot in i en tunnel. Men loppet var riktigt bra handlingsmässigt så jag är mycket nöjd.


Över lag är jag mycket nöjd med min egen fokusering, den har blivit mycket bättre, även handlingen och valen har blivit bättre, sen är det fortfarande mycket att jobba med, men det känns skönt när det flyter på.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 28 juli 2008 23:00

Jag kommer i fortsättningen skriva om det som händer och sker direkt på vår hemsida. Ni hittar det under "Träning", det kommer även upp på uppdateringarna så det borde inte vara svårt att hitta om ni vill fortsätta att läsa om oss... ...

Av Åsa - 20 juli 2008 19:18

Så var dagen i Karlstad idag, dessutom kryddat med en hel del disk så är det lätt att tänka att det hade varit bättre att sova i sängen... Men det är en hel del som känns bra när dagen sumeras. * Alva och jag får till ett superbra lopp efter disken i...

Av Åsa - 17 juli 2008 22:15

... hade Algot varit nu om det inte varit för att de diskriminerar bastarder och krypta. Hur som helst i mattes ögon är Algot nu The Champ!!! Orkar inte skriva mer just nu, men Algot vann hopptrean med en sekund (105 startande). I agility så fegade j...

Av Åsa - 13 juli 2008 20:27

...till Värmlandshoppet, det är med skräckblandad förtjusning som jag inväntar dessa dagar. Det lär bli jobbigt att kliva upp så tidigt, sen blir det ett pusslande att få ihop banvandringar och starter då agility 1 large och 3 small båda startar kl 0...

Av Åsa - 8 juli 2008 16:22

Det pussa, busas och myses med lille Chip så det blir inte mycket skrivet här. Benga har uppdaterat på hemsidan och det är nog där den mesta uppdateringen kommer ske framöver.  Det går numera att kommentera artiklarna direkt om man vill tycka till om...

Skapa flashcards