Roo

Alla inlägg under augusti 2007

Av Åsa - 7 augusti 2007 22:57

Nu äntligen har vi haft cykelpremiär, jag och Jackaroo.

Det blev bara en kort tur för att kolla att han inte blev livrädd för cykeln och inte tänkte dra omkull matten...

Det hela gick alldeles utmärkt så nu kan vi så smått börja motionera med hjälp av cykel.

Algot fick också hänga på en sväng, vilket inte heller var några problem, han såg tom riktigt nöjd ut.


Och så lite kort på den nyblivna ettåringen.

Av Åsa - 6 augusti 2007 11:02

I dag blir lille bebben ett år, kan inte fatta att det var tio månader sen vi var upp till Hudik och hämtade den lilla svarta guldklimpen.

Tiden går så otroligt fort, sista veckorna nu så är det flera som komenterat att Jackaroo börjar se mer vuxen ut. Själv tycker jag han ser ut som tidigare, man ser väl inte alla förändringar lika lätt när man ser dom varje dag.

Ska se om det kan bli något ettårs kort senare under dagen kanske.


Igår vid sex tiden ringde Susanne och frågade om jag glömt något, hade totalt glömt att vi som gått spårkurs i våras skulle träffas och checka av hur det gåt med träningen. Så det blev till att slänga i sig maten som precis var klar och åka ut till klubben med en mycket trött Roo som varit med ute hela dagen och knappt sovit en blund. På plats visade det sig också att en av tikarna löpte, så det blev mycket för den lilla virrhjärnan att hålla reda på.


Tycker han klarade det rätt OK även om han spårade ur på apporteringen, så vi fick flyta oss till ett annat ställe på plan.

Där gick det bättre, han for ut greppade, men släppte när jag sa fot.

Så där behöver det tränas mer ingångar.

På platsen tänkte jag prova att gå ut hela sträckan, men det resulterade i lite nosande och krypande, så det blir till att hålla sig närmare och öka tid och avstånd succesivt. Framför allt lägga mer med andra hundar, även om han inte tittar åt dom så är det en störning som han inte fått så mycket av hitills.


Framförgående såg riktigt bra ut, så länge jag lägger ut eller låtsas lägga ut leksaken, började med stannandet och kommer att köra med leksak liggandes en bit framför honom och så får han släppkommando när han tittar rakt fram och inte på mig. Kändes som det gav lite resultat direkt så det kan nog passa oss att träna så.


Till sist blev det hoppet och där kommer jag fortsätta träna på återhoppet för sig dels för lydnads ettan och dels för att jag ska kunna belöna snabba sättanden efter uthoppet.


Efter lite glassätande så blev det även en budföring, han gick iväg på march, vinglade lite förbi Inger som agerade T.L., slängde även en blick på några som tränade agility. Han strulade dock vid sättandet hos mottager Janne. Tillbaka mot mig så kastade jag bollen raktbak när han kom eftersom tempot var sådär.


Det finns en hel del att jobba på om vi ska tävlingsdebutera i år, vi får se hur det blir med det, jag tänker inte stressa, känns han mogen om ett par månader anmäler jag annars väntar vi till våren. Det är så svårt att veta om hur fort dom mognar, dessutom kan det bli rejäla bakslag i den här åldern, så framtiden får utvisa, hur som gillar han att träna i alla fall!


Algot fick komma ut och gick finfint på linförigheten och gjorde ett par bra hopp. Hans låga atityd som han hade straxt innan och på tävlingen var som bortblåst. Lydnad ska nog tränas väldigt sparsamt med den killen.


Nu ska det snart bli lunch och en vända till kanalen så födelsedagsbarnet får simma lite!

Skönt att solen skiner nu när det är EN vecka kvar till semestern!!!

Ni har väl inte slut på semestern.................

Av Åsa - 3 augusti 2007 14:24

I går tog jag mig äntligen i kragen och åkte och tränade lydna på klubben.

Förstår inte att det inte blir oftare, det är ju kul, bra gick det också.

Det märks att Jackaroo börjar vli stora killen nu, är mer samlad och koncentrerad än tidigare, även om det är låååååååååååångt kvar tills vi kan ta ett helt program.


Linförigheten går han rätt OK i nu, kör med max 10-15 steg och en sväng, oftast bara två-tre steg.

Hoppet för klass ett är jag mycket nöjd med, han sitter fint när jag lämnar honom och kommer in i postion på fotkommando. Apellhoppet gör han också helt OK, hoppar ut, vänder upp, men går in lite nära hindret innan han sätter sig, men vi nöter på. Fick till det riktigt bra sista gången.


Tränade lite framförgående också innan han fick vila och han går ut fint på "före" så nu ska vi börja jobba på att få till stannandet, har en del ideer på hur jag ska få honom att stå rakt, framtiden får väl utvisa om det funkar...

Jag låtsas fortfarande att lägga ut leksak innan jag börjar momentet, han går ut även utan den detaljen, men vinglar endel då, så vi jobbar på så här ett tag till.


Sen blev det en stunds vila för lillen när Algot fick komma ut och köra agility. A-hindrets kontaktfält så riktigt bra ut, ska bara lita på honom på tävling också...

Sen jobbade jag med lite "mellan"-passager och jag fick honom väldigt tight och bra när jag använder mig av Agg istället för Algot. Tror att jag omedvetet använt det när jag vill ha snabb reaktion från hans sida, det går liksom fortare och man kan få mer attityd i det än när man ropar Algot. Så nu ska jag tänk mig för och bara använda det när jag vill ha tighta svängar runt hinderstöd eller ur en tunnel. Ska han framåt eller ta hinder som vanligt staket så är det fram eller Algot som gäller.

Det känns väl som att min placering fortfarande är klart viktigast, men kan man få till ett muntligt kommando som fungerar så har manju en backup om man hamnar helfel, vilket kan hända.................


När det drog ihop sig för skott fick Roo komma ut igen, han fick köra lite linförighet under skotten, på första kollade han av lite, men resten brydde han sig inte speciellt. Visst han slängde iväg en blick ibland, men inte mer.

Så det ska förhoppningsvis inte vara några problem till MH:t.


Skapa flashcards