Roo

Alla inlägg under oktober 2007

Av Åsa - 7 oktober 2007 20:02

Jaha, då har vi haft en intensiv helg med en otroligt intensiv söndag!


I fredags kom Elida med Jackaroo's syster Java, så när jag kom från jobbet blev det en snabb hälsning för hundarna. Det gick rätt bra, det var bara Algot som skulle visa sig på styva linan, men han skärpte till sig och har sen lekt med henne under helgen. Efter det åkte vi till Mariebergs Centrum för att kolla efter lite nya koppel och halsband. För egen del blev det hör och häpna en ny leksak till hundarna...


På lördagen jobbade jag till 16:00 och därefter blev det ett par tre timmars träning på klubben. Det blev platsliggning, vilket gick bra för Roo.

Efter det körde vi budföring och Jackaroo sprang iväg lite tveksamt och blängde lite på syrran som skällde uppbunden i stegen. I övrigt var det helt OK.

Sen körde vi igenom apellen förutom linförigheten, det var första gången med komendering, men det gick bra. Jag skulle säkert kunna skriva mer om det här men jag är SÅ trött.


Så till söndagen och vad rubriken gäller.

Det var MH för större delen av J-kulen och Jackaroo var först ut, så det var bra att gå upp klockan sex.


Han var engagerad men samlad i kontakten, fyra rakt över.

Leka ville han ju förstås, fyra och sen tre på gripande och kampen. Han griper mest med framtänderna och släppte när t.l blev passiv.

Lilla bytet kollade han på intreserad, men gick iväg tveksamt och bröt för att kolla in hjulen som linan går runt... Två alltså och etta på gripandet förstås eftersom han aldrig gick fram. Det var det  momentet som överraskade mest, jag trodde verkligen att han skulle vara mer aktiv där, men det är ju skönt att han inte vill jaga... ;-)

Aktiviteten blev en fyra, han gick runt större delen av tiden, var still vid min sida några få sekunder, men inget gnäll eller skäll i alla fall, mattes pärla!


Avståndleken hade han koll på figgen direkt och försökte kasta sig iväg någon gång tidigt, fyra, sen övergick det till lite mer hot, dock ganska svagt, en trea. Han gick aldrig fram till figgen och visade inget större intresse för henne, ettor på resten där alltså.

Dumpen var det jag trodde skulle bli svårast för honom, han reagerade med att kasta sig bakåt ca fem meter, fyra. Han skällde lite halvhjärtat och kom fram till mig och dumpen när jag satt på huk hos den samma, två, två.

Det kvarstående var att han kollade till lite vid första passagen tvåa på nyfikenheten och sen blev det en ganska vid båge när vi kom bakifrån mot dumpen, fyra.

Ljudet hoppar han iväg på men släpper det aldrig med blicken, trea. Han går sedan fram helt själv tämligen omgående, femma. Ingen kvarstående rädsla överhuvudtaget, men lite nyfiken, etta och tvåa.


Vid spökena visade han endel hotbeteenden och hade bra kontroll på båda spökena, trea och fyra. Efter ett tag kastar han sig åt sidan och befinner sig därefter bakom publiken bitvis, femma på rädslan. Han kommer fram och hälsar på spökena när huvorna är borttagna och blir då väldigt glad att det var vanliga människor därunder, etta och femma.

Sista leken startar han något långsamt, men kommer igång bra, griper fortfarande med framtänderna, treor.

Skotten inga problem, han släppte aldrig kamptrasan, men slängde en blick vid första skottet. Skotten under passiviteten var heller inget problem ETTA!!!!!

 Så nu har lillen KÄND MENTAL STATUS med ETTASKOTTEN!!!


Det var första ettan i rubriken, det känns skönt att det är gjort och han betedde sig ungefär som jag trodde, det var som sagt lilla byttet som förvånade mest tillsammans med att vi inte behövde ta ner dumpen för det var jag säker på att vi skulle behöva göra. Lite förvånad är jag också att han gick fram så snabbt till skramlet, men det är skönt att han inte är ljudkänslig. Vad som också kändes bra var att han släppte de olika momenten så pass fort och bra.

En lite fegis har jag, men han jobbar på och försöker var tuff, tycker han har gjort ett bra MH för att var mitt i spökåldern.


Direkt efter att MH:t var slut så åkte vi till klubben för sista månadstävlingen, Elida fick köra Alva och Amy fick vara hemma då hon varit lite stel en tid. Hon är bättre nu men varför ta några risker?


På klass två-banan blev det disk för Elida och Alva, då Elida glömde banan, annars gick det rätt bra för att bara ha tränat typ fem minuter i går kväll.

Algot gick som en klocka och vann tämligen överlägset på 20 sekunder! Ett par saker jag behöver tänka på är att inte vara slö och gena på banan om jag kommer blir stillastående i nästa sekvens, det drar ner tempot på Algot, jag gjorde det en gång på denna bana. Jaja det är ju bra att komma till insikt på en träningstävling, så kanske jag skärper till mig när det verkligen gäller och hundradelarna räknas. Nöjd är jag däremot med en tråckling som gick aldeles lysande!

Etta nummer två i rubriken alltså.

Den sista ettan kom utanför tävlan på klass ett-banan. Algot gjorde ett OK lopp, med ett par dåliga svängar, mest nöjd är jag med att jag hann gör ett f.b efter en lång och en kort tunnel. Jag hinner, jag hinner, jag hinner!!! Haha.

Alva och Elida fick en femma i slalom, men annars gick det stråland, kul!


Buppsen snarkar redan gott och jag ska göra dom sällskap tror jag, är oerhört trött och väldigt, väldigt nöjd med mina killar!

Av Åsa - 3 oktober 2007 22:16

I dag har jag fixat och donat lite, så det är någorlunda i ordning när Elida kommer med Roo's syster Java på fredag. Dom ska bo hos oss till söndag när det är dax för MH för stööre delaen av J-kullen. Ska bli kul att träffa alla syskon med mattar och hussar.


På kvällen åkte jag till klubben för lite agilityträning, satte upp S och M lagstarter från VM, de sju första hindren i agilityklasserna.

Algot var först ut och han gick kanon, det var inga problem med att han var på väg mot fel hinder varken på small eller medium starten. Han följde mig perfekt, så härligt att bara kunna springa på och lita på honom. Det har jag säkert kunna gjort tidigare också, men nu gör jag det!!! Härligt.


Två gånger pep han bakom ryggen på mig, blev duktigt irriterad först, tills jag kom på att jag gjorde ett f.b när han var i tunneln och inte såg mig, så när han kom ut och jag stuckit lite före, var det inte så lätt för honom att veta att jag gjort bytet och att han skulle komma på min högra sida istället. Tänk att det ALLTID ska vara mitt fel... ;-)


Sen fick Roo komma ut och träna slalom, det gick bra när jag backade, annars hade han lite för bråttom. Han hoppar gärna över tredje porten, det har han gjort hemma också oavsett hur många pinnar jag har uppe. Kommer köra lite backande igen så får vi se om han börjar lugna sig lite i tanken igen. Sen blev det lite hopp på rad och han drar verkligen fint, sprang bara förbi en gång.


Alva fick komma ut också och hon överraskade verkligen, jag hade lagt slalomen diagonalt utanför hörnet med 270 graders-svängen och mot hinder sju. Alva fick ta det efter sjuan och hon sökte sig dit själv samtidigt som jag stack ner och gjorde f.b mellan slalomet och hindret. Ingen tendens att gå ur eller börja gapa, duktig tjej!

Hon hade dock svårt med 270 graderssvängen, eller rättare sagt jag hade svårt att anpassa mig till hennes sena låsning på hinder, men vi fick till det till slut.


Efter det fick Roo chansen att träna lite budföring med vår ordförande. Det var trångt och mycket störning på planen, men Roo skötte sig utmärkt. Sprang fint, slängde en liten blick på några som hade kurs och satte sig lite långt fram hos Bengt. Tillbaka till mig gick det också bra och ett perfekt avslut! Sen la vi en plats och det måste vi jobba mycket med, han satte sig upp två gånger. : (   Efter andra gången gick jag bara halvvägs och då låg han fint ca 30 sekunder innan vi bröt. Det är bara att jobba vidare och framför allt träna mer med störning och andra hundar.


Avslutningsvis fick Algot komma ut igen och jag pressade honom rejält i olika slalomingångar och vår träning här hemma börjar ge resultat! Tror även att torrhandlingen eller cirkelarbetet, kalla det vad ni vill, har gett resultat. Tror att det är därför som han är mer följsam nu och det har också gett mig en kännsla av att jag kan lita på honom, att han inte fladdrar iväg hur som helst och söker hinder överallt. Jag tänker dock vara noga med att inte tappa hindersuget.

Sist på dagordningen blev ett par vändor över A-hindret och det gick som det gått på sistonde, bra med hyfsad fart. Jag skulle vilja att han började öka lite mer snart, men jag får väl ha lite tålamod där så jag inte sabbar det jag byggt hitills.



Av Åsa - 2 oktober 2007 20:54

Det är vad vi kommer göra närmsta månaden, har nämligen fått arslet ur och anmält Jackaroo till apellspår i november.


Han är ganska ojämn fortfarande i momenten, men det har blivit bättre och bättre på sista tiden så förhoppningen är att vi ska lyckas få till det på tävlingen.

Spåret tror jag helt klart att han fixar, han tar pinnarna bra nu, det är vinklarna som strulat lite när han blivit för het.

Budföringen har gått fint, det lilla som kan strula är om han inte går in snyggt hos mottagaren. Springer är jag övertygad om att han gör.

Platsen är väl det som känns mest osäket om vi ska fixa. Han har ju legat bra på slutet efter att ha krypt lite tidigare. Nu har jag varit ganska nära, har dock utökat avståndet och tiden sista dagarna och det har gått bra.

Linförigheten är vad vi förtjänar... men en 7:a-8:a ska vi nog fixa.

Framförgåendet är bara så kul just nu så det tror jag mycket på. :-)

Läggandet är jag nöjd med, vill fortfarande att någon ska kolla tempot ner dock.

Inkallningen jobbar vi på att få ett bättre tempo, det är OK, t.o.m bra om han vore en schäfer/labbe... Inget ont om dessa raser, men jag vill ha mer, han kan springa oerhört mycket fortare i det "fria".

Apporteringen så får vi jobba vidare på avlämnandet, annars ser det bra ut.

Hoppet ser så oerhört bra ut så där jobbar vi på att det ska vara perfekt helt enkelt...


Min tanke med att tävla nu är att vi kan mycket väl lyckas, men eftersom det blir debut för både Roo och mig så vet man ju aldrig och då är det skönt att ha gjort debutten innan vintern. Eftersom det kommer bli tydligt vad vi ska lägga krut på under vinterträningen och lyckas vi, kan vi ju alltid träna in nästkommande moment.


Det blev lite träning i söndags, men förkyllningen satte klara spår, jag var helt slut efter 10 minuter. Vi jobbade en hel del med lf och det har vi även gjort på luncherna igår och idag. Det blir mikroskopiskt bättre.

Hoppet nötte vi på och det ser som sagt bra ut. Jobbar med att blanda med att belöna själva uthoppet, sättandet och hela momentet.

Vid läggandet måste jag se till att variera längden innan läggandet och framför allt gå ganska långt, så han inte tycker att han kan själv... Det har bara hänt en gång, men i alla fall.

Tränade också apporteringsavlämningar och jag kommer definitivt bli gråhårig av det... Jag ska börja om lite med hela apporteringen, gå ner och sitta framför honom och få honom att vara still där och sedan jobba uppåt. Vill inte att vi ska få en konflikt av det här.

Som avslutning jobbade vi med tempot i inkallningen.


Algot fick lite torrhandling och även en runda som innehöll 270 graders-sväng och A-hinder. Det ser fortsatt bra ut med k.f och torrhandlingen blir också bättre, han är mer följsam nu och drar inte iväg hur som helst mot hindrena.


På luncherna har vi även tränat på platsliggning och idag låg dom fint i 2½ minut, sen flyttade Roo en framtass några cm, jag korrigerade och sen låg dom ytterligar 45 sekunder innan vi bröt för dagen.


Känns bra nu när jag kommit igång med lunchträningen, det har varit en tanke länge, men det krävdes en tävlingsanmälning för att komma igång... 

Skapa flashcards