Roo

Direktlänk till inlägg 18 november 2007

Över, under, eller rakt igenom

Av Åsa - 18 november 2007 18:21

På förmiddagen blev det agilityträning med Inger och Emelie, det blev en övning som byggdes lite allt efter som hindren kom ut. Det blev bra med en mängd olika alternativ.


Jackaroo fick börja med slalom och for iväg klockrent tolvpinnar, men så fort vi ska repetera så får han jobbigt att hålla ihop, men det går framåt.

Han är väldigt duktig på att gå in rätt från olika vinklar och har inga problem med att jag byter tight bakom honom vid ingångarna.

Jag ska jobba vidare under vintern med säkerheten och fortsätta att försvåra ingångarna. Allt eftersom han blir säkrare ska jag lägga till hinder innan också, men än så länge har han svårt att klara port två när han kommer med fart.


Gungan jobbade vi med en stund och han börjar våg springa längre ut nu, jag håller fortfarande i den men låter den slå i backen sista decimetrarna. Det hindret skyndar vi väldigt långsamt med, Roo är ju lite av en fegis och jag vill inte sabba detta. Efter det fick han välbehövlig vila en stund.


Algot fick jobba med tempo på gungan och det såg bra ut, nu ska det bara vägas in så han står tills den slår i backen i alla lägen oavsett vad jag gör.

Slalom med klockantre ingång efter tunnel gick fortsatt bra idag, det känns som det börjar lossna ordentligt nu. Kan ju bero på att man lagt ner lite energi på det...

Lite olika övningar med handling blev det också, men dessvärre var nog just den biten lite ostrukturerat av matte. Han löste det bra, men vägarna blev väl sådär.


Jackaroo fick sen komma ut igen och jobba med lite framförbyten i ett staket över två hinder, vilket gick riktigt bra, han börjar lyssna lite mer på matte nu.

Sist skulle det bli lite enkelt med en raka på två hopp och säcken, men det var inte helt enkelt...

Han började med att hoppa första hindret, springa under hinder två och sen smack in i säcken. Försök två likadant, då fick han starta på hinder två och hoppade då. Gick tillbaka och startade från början, då dök han återigen under, hämtade en bom till att lägga under. Men vadå det spelar väl ingen roll, går precis lika bra att dyka under båda bommarna även om man drar med sig den undre i farten...

Började om och gick då in i Roo's linje och gjorde att falskt f.b och sa hopp och då funkade det, han dämpade farten med hjälp av det falska bytet och fick stöd av hopp-komandot.

Startade igen efter att ha sänkt översta bomen något och då gick det bra utan en massa krimskrams, så då slutade vi där.


Helt klart att vi måste träna med tunnlar bakom, få honom att fokusera på rätt hinder.

Det blir en del att ta tag i under vintern och våren, framför allt att få honom att hålla sig lugn och fokuserad hinder för hinder när man sätter ihop större kombinationer.


Till sist blev det fika och snack.

Här hemma har det i alla fall blivit lite gjort också, med betoning på lite, husvagnsdynorna är urplockade och undanlagda, en oerhört snabb dammsugning av de värsta ställena är gjord och sen har man lagat mat och ätit gott också. Så nu blir det väl lite TV, innan man ska ladda för ny arbetsvecka.

 
 
Ylva

Ylva

19 november 2007 12:05

Låter som ni hade ett kul träningspass. Duktiga Roo som gör så mycket framsteg och det är klart Algot kommer få en extra sporre av att vara nr 21! :D

http://www.grusifer.wordpress.com

 
Maria & Gnälliga Sumo

Maria & Gnälliga Sumo

24 november 2007 23:02

Ja det kan man lugnt säga!! Tyvärr kommer jag inte i morgon ska jobba :-(!! Men ni får träna flitigt utan vårat sällskap :-). Kul att Roo gör så stora framsteg, han kommer blir en klockren vovve både i bruks lydnad och Agility!! Håller tummarna för att det kommer går bra för er!! Algot är också en duktig vovve och det är tack vare den som är bakom kopplet. Krama om dina svarta från mig och Sumo :-)

http://sumo.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 28 juli 2008 23:00

Jag kommer i fortsättningen skriva om det som händer och sker direkt på vår hemsida. Ni hittar det under "Träning", det kommer även upp på uppdateringarna så det borde inte vara svårt att hitta om ni vill fortsätta att läsa om oss... ...

Av Åsa - 20 juli 2008 19:18

Så var dagen i Karlstad idag, dessutom kryddat med en hel del disk så är det lätt att tänka att det hade varit bättre att sova i sängen... Men det är en hel del som känns bra när dagen sumeras. * Alva och jag får till ett superbra lopp efter disken i...

Av Åsa - 17 juli 2008 22:15

... hade Algot varit nu om det inte varit för att de diskriminerar bastarder och krypta. Hur som helst i mattes ögon är Algot nu The Champ!!! Orkar inte skriva mer just nu, men Algot vann hopptrean med en sekund (105 startande). I agility så fegade j...

Av Åsa - 13 juli 2008 20:27

...till Värmlandshoppet, det är med skräckblandad förtjusning som jag inväntar dessa dagar. Det lär bli jobbigt att kliva upp så tidigt, sen blir det ett pusslande att få ihop banvandringar och starter då agility 1 large och 3 small båda startar kl 0...

Av Åsa - 8 juli 2008 16:22

Det pussa, busas och myses med lille Chip så det blir inte mycket skrivet här. Benga har uppdaterat på hemsidan och det är nog där den mesta uppdateringen kommer ske framöver.  Det går numera att kommentera artiklarna direkt om man vill tycka till om...

Ovido - Quiz & Flashcards