Roo

Direktlänk till inlägg 2 december 2007

Agilityträning

Av Åsa - 2 december 2007 21:59

Sådär, då har var helgen över innan man hann känna att den börjat...

Lite juligare har det blivit här hemma med adventsljusstakar i fönstrena.


På eftermiddagen blev det agilityträning för alla doggarna. Amy fick springa med Emelie, eftersom Emelie har på tok för lite hundar... Hon har ju "bara" Ester. Amy gillade sin nya förarer skarpt då hon hade kyckling som belöning. :-)


Roo fick börja med slalom och en vända med vänster och en med höger felfritt, sen fick det vara nog. Höll mig faktiskt till det fast det var nära att "jag ska bara en gång till", segrat.

Sen blev det en övning med två långa böjda tunnlar, en i vardera ände, fem hopphinder, två mellan vardera tunnelöppningar och ett på tvären i mitten.

Jag började med att köra en rundbana, och det gick undan, så pass att han sprang förbi ett hinder. Sen la jag in mittenhindret för att träna f.b och b.b Även om bytena går lite knackigt i mellan åt så förstår han dom och springer rätt.


Algot fick börja med slalomövningen, blev träning på fart in i slalom och han löser det om jag inte är för långt fram, ett par pinnar går bra, men om jag närmar mig mitten av slalomet så går han in i port två. Tränade också på säkerheten om jag stannar eller till och med backar efter halva slalom. Duktig som han är så kör han på, men tappar något i tempo.

Sen blev det kontaktfälts träning på balans och gunga och det såg helt OK ut, gav mig efter tre vändor.


Alva fick köra k.f och slalom och hon överraskade med att stanna 2+2 två gånger på raken på balansen! Så sen slutade jag där. I slalom har hon blivit allt säkrare och klarar av att man pressar henne rätt ordentligt nu.


Efter lite glögg så fick Roo komma ut och jobba med gungan och balansen. Gungan är bra otäck fortfarande, men det kommer väl så småningom.

Balansens uppfarter var nästan hundra procentiga idag, då var det värre med nedfarterna... Han tog dom och stannade till, men väntar inte på mitt släppkommando. Tror det var däcket som drog, för det var uteslutande åt det hållet han gick av, däcket drar lika mycket som en tunnel på den hunden.


Sist blev det en U-bana med däcket först och sen hopphinder och tunnlar, Algot drar bra på det, han tvekade lite vid två långa tunnlar längst ner i ridhuset (jag vek ganska tidigt), han har ju gjort det förr, men det var ett tag sen sist. När vi vände och sprang åt andra hållet förbättrade han tiden ett par tiondelar, 10,19 tror jag.

För Roo var det första gången på ett så stort U. På första vavet drog han utanför de båda nedre tunnlarna, så släppet från matte är det inget fel på... Åt andra hållet så gick han kanon, 10.06 och tog däcket utan problem fast farten var så hög. Ska kanske säga att alla sprang på smallhöjd, det var bara däcket som vi höjde till largehundarna.

Eftersom jag inte riktigt kunde låta "lillen" slå min supergotte så fick Algot en chans till och sänkte då till 10 blankt.

Båda blev dock slagna av kelpien Härja som har ett otroligt tryck i steget när hon springer, 9.88 eller nåt ditåt. Jag såg det även när jag var mottagare i en budföring...

Roo fick också en budföring och sprang på fint till Lotta, skönt att hålla det lite i liv. Han fick även träna sittande i grupp när vi väntade på vår tur i en övning. Kan han sitta still i ridhuset bland massa hundar som springer agility så borde han klara vad som helst sen.


Nu får vi ladda för en ny vecka.


 
 
Ylva

Ylva

3 december 2007 08:33

Håller med, helgen gick jättefort.

Låter som en härlig träning igår. Vi hoppas snart vara tillbaka i ridhuset, vi också.

http://www.grusifer.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 28 juli 2008 23:00

Jag kommer i fortsättningen skriva om det som händer och sker direkt på vår hemsida. Ni hittar det under "Träning", det kommer även upp på uppdateringarna så det borde inte vara svårt att hitta om ni vill fortsätta att läsa om oss... ...

Av Åsa - 20 juli 2008 19:18

Så var dagen i Karlstad idag, dessutom kryddat med en hel del disk så är det lätt att tänka att det hade varit bättre att sova i sängen... Men det är en hel del som känns bra när dagen sumeras. * Alva och jag får till ett superbra lopp efter disken i...

Av Åsa - 17 juli 2008 22:15

... hade Algot varit nu om det inte varit för att de diskriminerar bastarder och krypta. Hur som helst i mattes ögon är Algot nu The Champ!!! Orkar inte skriva mer just nu, men Algot vann hopptrean med en sekund (105 startande). I agility så fegade j...

Av Åsa - 13 juli 2008 20:27

...till Värmlandshoppet, det är med skräckblandad förtjusning som jag inväntar dessa dagar. Det lär bli jobbigt att kliva upp så tidigt, sen blir det ett pusslande att få ihop banvandringar och starter då agility 1 large och 3 small båda startar kl 0...

Av Åsa - 8 juli 2008 16:22

Det pussa, busas och myses med lille Chip så det blir inte mycket skrivet här. Benga har uppdaterat på hemsidan och det är nog där den mesta uppdateringen kommer ske framöver.  Det går numera att kommentera artiklarna direkt om man vill tycka till om...

Ovido - Quiz & Flashcards