Roo

Alla inlägg under december 2007

Av Åsa - 8 december 2007 20:55

Jaha ja, då har man satt lite press på sig själv då, målen för 2008 är skrivna och kommer lite längre ner på sidan.

Annars jobbar jag och Roo med krypet, fjärren och rutan, det går klart framåt med alla momenten. Kryper gör han, dock aningen fort, ska försöka få till det lite lugnar och mer koncentrerat.

I fjärren jobbar vi med samtliga skiften, men bara två åt gången, han verkar göra de flesta skiftena som jag vill ha naturligt, så det känns som det går för lätt... Antar att bakslag kommer så småning om, men vi kör på så länge det går bra!

Rutan, vad ska man säga om den, jag har targeten i mitten och nu har han fattat att det bara är den man smäller tassarna på, INTE konerna...


Kommer nog bli mycket tränat på krypet och fjärren närmsta tiden eftersom Roo kommer kastreras på tisdag. Ska även börja med vittringen då.


I morgon blir det agilityträning, för Roo's del den sista i år.


Som det framgår av målen så tänker jag försöka ta tag i Algot's lydnad igen. Kan vi få till glädjen i det så kör vi på mot LP 1!!!



MÅL 2008


 

ALGOT 


RESULTATMÅL

AGILITY 

  • Kvala in till SM 2009
  • Nolla minst 50 % av starterna
LYDNAD 
  • LP 1

DELMÅL

AGILITY 

  • Klara alla typer av slalomingångar
  • Fart ner på kontaktfälten
LYDNAD 
  • Lära sig skilja på läggande och ställande
  • Första pris i lkl 1

UPPGIFTSMÅL

AGILITY 

  • Hitta perfekta linjen i banan
  • Placera mig så Algot hamnar på den linjen
  • Lita på Algot i alla lägen
  • Köra med fart och glädje
LYDNAD 
  • Jobba med glädje
  • Hitta samma känsla som i agilityn

          


JACKAROO 


RESULTATMÅL

AGILITY 

  • Bli uppflyttad till tvåan i agility och hopp
  • Nolla 50 % av loppen
LYDNAD 
  • Första pris i lkl 1
  • Första pris i lkl 2
SPÅR 
  • Uppflyttad till högre


 

DELMÅL

AGILITY 

  • Säker slalom
  • Säkra kontaktfält
  • Nolla
  • Uppflyttningspinnar
LYDNAD 
  • Jobba in ställande, sättande, fjärr och rutan
  • Börja med klass tre och elitmomenten
SPÅR 
  • Träna in kryp
  • Börja med högre och elitmomenten


 

UPPGIFTSMÅL

AGILITY 

  • Jobba med att hitta rätt känsla (lugn men taggad)
  • Våga lita på Jackaroo
  • Få till det perfekta kontaktfältet

LYDNAD 

  • Ha glädje och intensitet i momenten
  • Jobba med fokus mellan momenten
SPÅR 
  • Finna lugn och koncentration före spårpåsläppet
  • I övrigt samma som lydnaden
 
Av Åsa - 7 december 2007 11:25

Igår kväll var vi på föreläsning med Nina Svartberg, tävlingspsykologi och mentalträning var på schemat.


Det var inspirerande och man fick ett och annat att tänka på. Mycket vet jag sen tidigare, men det har fallit ur träningen tyvärr.

Mitt största problem är inte nerverna utan koncentrationen, eller snarare bristen på koncentration, så det ska jag försöka förbättra, med olika övningar.

Ska också få till lite fler mål och se om det kan sätta lite mer press på mig, ska verkligen försöka få till en anspänning på månadstävlingarna. Det brukar ju nämligen sluta i katastrof eftersom jag inte känner någon anspänning så är jag inte koncentrerad, det blir en ond cirkel av det hela.


Hon pratade mycket om att fokusera på uppgiften och att bara tänka på det som man kan påverka, det andra är ointressant och ska inte ta energi. Just det mad sånt man inte kan påverka, väder, bana osv har jag blivit rätt bra på att plocka bort, så man är väl på rätt väg i alla fall.


Nu ska jag under de närmaste dagarna formulera mål för mig och hundarna, resultat- och uppgiftsmål, sen jäklar är det bara att köra så det ryker!

Nu är det bäst att jobba lite också...

Av Åsa - 5 december 2007 13:47

Igår kväll var vi iväg med jobbet och åt julbord och bowlade, det smakade bra, framför allt en alldeles underbar kladdkaka som var så mjuk i mitten att det rann ur den...

Bowlandet gick väl rätt OK, ena gången strike nästa gång i rännan typ. Tror dock att jag var mest på banan i alla fall.


Idag blev det lite agilityträning, Jackaroo fick jobba med slalom, tre gånger fyra pinnar med ett par meter mellan varje sektion. Det var uppenbart ett bra sett att få Roo att jobba lite lugnare och nogrannare. I början såg det lite ut som vanligt, men efter några upprepningar så ramlade polletten ner.

Ska fortsätta att jobba så här i lugn och ro på klubben, blandat med tolvpinnars slalom i ridhuset, en gång med vänster- och en med högerhandling.

Blev även tre hopp på förskjuten linje till varandra och det gick utmärkt, nu var inte förskjutningen så stor, men han sökte linjen bra.


Algot fick börja med slalomingångar, de tre hindren var placerade så att sista hindret var fem meter i från mitten på slalom (som jag dragit ihop till tolvpinnars). Jobbade med att få in honom rätt först åt vänster (kl 2-ingång), både med höger- och vänsterhandling, det gick alla tiders, inte ett felsteg och bra tempo.

Åt andra hållet (ungefär kl 10-ingång) var lite jobbigare, Algot rundade inte första pinnen, men när jag tog tillbaka och bara skickade över sista hindret så gick det bra och när jag sen skickade över alla tre hindren så sökte han sig runt första pinnen fint. Det märks stor skillnad på hans förståelse för ingångarna nu mot för ett halv år sen. Härligt!!!


Jackaroo fick sedan träna på gungan och den är mycket otäck fortfarande, ska se om jag kan få till något lågt som rör sig som gungan, för det verkar vara själva rörelsen som är värst inte ljudet av gungan som slår i backen. Han skyggar även lite  av rörelsen när han står vid sidan av gungan, så vi jobbar med det också.

Sist blev det  A-hindret och det gick bra, la in locket på uppfarten för att göra det lite tydligare för Roo, han har stannat innan A-hindret tidigare, nu blev det bättre. Nerfarten var felfri idag!!!


Även Algot fick jobba med locket och det går framåt, han får bara ta ett par steg från k.f och ner till locket, när intensitetn kommer så ska jag flytta upp Algot och tillslut får han springa över hela.  Får se om det fungerar, har ju provat en del annat utan större resultat. Han är numera säker, men alldeles för långsam.

Sist fick Algot jobba med lite handling och han är oerhört lyhörd!


Nu sover alla hundarna lugnt och fint så jag ska väl ta och börja fixa lite mer julstämning här hemma. Ute lyser ju stämningen med sin frånvaro, +5 och regn.

Av Åsa - 2 december 2007 21:59

Sådär, då har var helgen över innan man hann känna att den börjat...

Lite juligare har det blivit här hemma med adventsljusstakar i fönstrena.


På eftermiddagen blev det agilityträning för alla doggarna. Amy fick springa med Emelie, eftersom Emelie har på tok för lite hundar... Hon har ju "bara" Ester. Amy gillade sin nya förarer skarpt då hon hade kyckling som belöning. :-)


Roo fick börja med slalom och en vända med vänster och en med höger felfritt, sen fick det vara nog. Höll mig faktiskt till det fast det var nära att "jag ska bara en gång till", segrat.

Sen blev det en övning med två långa böjda tunnlar, en i vardera ände, fem hopphinder, två mellan vardera tunnelöppningar och ett på tvären i mitten.

Jag började med att köra en rundbana, och det gick undan, så pass att han sprang förbi ett hinder. Sen la jag in mittenhindret för att träna f.b och b.b Även om bytena går lite knackigt i mellan åt så förstår han dom och springer rätt.


Algot fick börja med slalomövningen, blev träning på fart in i slalom och han löser det om jag inte är för långt fram, ett par pinnar går bra, men om jag närmar mig mitten av slalomet så går han in i port två. Tränade också på säkerheten om jag stannar eller till och med backar efter halva slalom. Duktig som han är så kör han på, men tappar något i tempo.

Sen blev det kontaktfälts träning på balans och gunga och det såg helt OK ut, gav mig efter tre vändor.


Alva fick köra k.f och slalom och hon överraskade med att stanna 2+2 två gånger på raken på balansen! Så sen slutade jag där. I slalom har hon blivit allt säkrare och klarar av att man pressar henne rätt ordentligt nu.


Efter lite glögg så fick Roo komma ut och jobba med gungan och balansen. Gungan är bra otäck fortfarande, men det kommer väl så småningom.

Balansens uppfarter var nästan hundra procentiga idag, då var det värre med nedfarterna... Han tog dom och stannade till, men väntar inte på mitt släppkommando. Tror det var däcket som drog, för det var uteslutande åt det hållet han gick av, däcket drar lika mycket som en tunnel på den hunden.


Sist blev det en U-bana med däcket först och sen hopphinder och tunnlar, Algot drar bra på det, han tvekade lite vid två långa tunnlar längst ner i ridhuset (jag vek ganska tidigt), han har ju gjort det förr, men det var ett tag sen sist. När vi vände och sprang åt andra hållet förbättrade han tiden ett par tiondelar, 10,19 tror jag.

För Roo var det första gången på ett så stort U. På första vavet drog han utanför de båda nedre tunnlarna, så släppet från matte är det inget fel på... Åt andra hållet så gick han kanon, 10.06 och tog däcket utan problem fast farten var så hög. Ska kanske säga att alla sprang på smallhöjd, det var bara däcket som vi höjde till largehundarna.

Eftersom jag inte riktigt kunde låta "lillen" slå min supergotte så fick Algot en chans till och sänkte då till 10 blankt.

Båda blev dock slagna av kelpien Härja som har ett otroligt tryck i steget när hon springer, 9.88 eller nåt ditåt. Jag såg det även när jag var mottagare i en budföring...

Roo fick också en budföring och sprang på fint till Lotta, skönt att hålla det lite i liv. Han fick även träna sittande i grupp när vi väntade på vår tur i en övning. Kan han sitta still i ridhuset bland massa hundar som springer agility så borde han klara vad som helst sen.


Nu får vi ladda för en ny vecka.


Skapa flashcards