Roo

Direktlänk till inlägg 27 januari 2008

Tjuvdebut och samma visa som vanligt...

Av Åsa - 27 januari 2008 18:07

I dag har Jackaroo debuterat i agility på klubbens månadstävling. Han startade utanför tävlan då han in är riktigt 18 månader än, men det blev debut på hel bana i alla fall.

Jag trodde han skulle bli helt fnattig av alla hinder och möjligheter att söka olika roliga hinder, men han var väldigt samlad. Två gånger disk, men riktigt snyggt i mellan åt och framför allt fina kontaktfält!


Det börjad med en "lätt" bana där klass ett hundarna tävlar, den ska vara som en klass ett, tyckte den här var en svår klass ett, men på inget sett omöjlig för färska hundar.

Amy var först ut och hon var oerhört pigg och lycklig, jag tappade henne ur synfältet en gång och trodde hon missat ett hinder, när jag väl såg att hon tagit det var hon på väg mot ett annat - fel hinder. Det viktigaste är dock att gamlingen har kul och det har hon!


Debutanten sen, de tre första hindren var i vinkel till varandra och Roo missade det sista och drog mot A-hindret vilket jag lät honom göra. Efter A:t så var det en stjärna motsols, jag överhandlade lite till hinder två där så han missade tredje. Kom med fart till slalom, kl 5-ingång, gick in rätt men missade port två, sen flöt han igenom slalomet. Tog ett bakombyte efter slalom jättefint balansens upp och nerfart var bra. Rakt in i en tunnel efter balansen och sen fegade jag lite i en serpentin vilket gjorde att jag kom lite efter Jackaroo och då styrde jag upp på honom på A:t igen istället för in i en tunnel. Slutet var en raka från tunneln med tre efterföljande hinder, bra sug framåt där.

Jag är jättenöjd med Jackaroo som jobbade fint, lugnt men med bra tempo. Problemen vi stötte på är mestadels svårare handling som vi inte kan till 100% än, typ serpentiner. Och när hindren inte kommer på hans linje har han lite svårt att styra upp själv.


Alva gick bra, men ylade sig igenom slalom med missad port som följd. Grrrr!

Så irriterande! Kontaktfälten var OK, han behöver en del hjälp för att klara dom men det går åt rätt håll.

Algot gjorde bra kontaktfält och ett finfint slalom med bakombyte in i det samma, sen skulle jag förbereda honom för en tight sväng, men tog i lite för mycket så han vek innan hindret och sen blev det disk! Efter balansen skulle jag göra serpentinen, men gjorde ett framförbyte efter tunneln så jag hamnade på andra sidan och då vek han av från min sida och upp på A:t trots att jag var ett par meter förbi det samma. Tog om den delen och gjorde serpentinen vilket gick helt suveränt! Tänk om man kunde var 100% fokuserad och gör det man ska... Jaja samma som vanligt på månadstävlingarna alltså...


Andra banan som är som en klass två, tävlar Amy, Alva och Algot på.

Amy åter först ut och jag hamnar fel redan vid hinder fyra och får en vägran, sen går hon fint tills hon skiter i matte och springer mitt framför fötterna på mig och upp på A:t istället för in i en tunnel.


Jackaroo placerar jag lite slarvigt i starten så han drar på ett annat hinder än nr ett. Vi tar en omstart och han löser en inkallning med framförbyte helt suveränt liksom 270 graderssvängen som följde. Sen klarade han inte slalomingången, kl 9, missade i slalom några vändor, tror han såg tunneln längre fram och fick då svårt att hålla sig till varje port...

Balansen gjorde han felfritt och staketet efter kom han fint tillbaka över hinder två men missade tredje. A-hindret var lite halvfusk på uppfarten, men en ack så snygg nerfart gjorde matte överlycklig!


Alva pep bakom ryggen på mig vid 270 graderssvängen och det är banne mig oförlåtligt, efter det gick hon jättebra, men, men vad hjälper det...


Algot och jag får till en bra start, balansen ser helt OK, staketet är bra, sen får matte lite återfall av betongfot och när jag väl rör på fötterna igen så skickar jag honom över fel hinder. SUCK!

Sen river han sista hindret i stjärnan och hoppar från A:t, han är precis på, men vadå, det har inte han en aning om...


Sammanfattningsvis, så var det väl ungefär som vanligt, jag har inte fullt fokus på rätt grejer och då tappar jag hundarna, framför allt Algot. Lite kan det bero på att jag gick in för att ge Roo en så bra upplevelse som möjligt, vilket gjorde att jag fokuserade mest på honom på banvandringarna. Tycker dock att jag ska klara av det ändå, så svåra var faktiskt inte banorna! Jaja nya tag om en månad, då blir det hoppklasser som jag ska fixa.

Jag är supernöjd med att ALLA hundarna är lugna och tysta när dom väntar på sin tur, dessutom är dom helt still i starterna när jag lämnar dom. Skönt att veta att även Roo klarar den grejen utan problem!


Nu blir det något att käka för det kurrar tydligen i magen hos både två- och fyrbenta nu.

 
 
Bettan & Exo

Bettan & Exo

28 januari 2008 08:04

Oj, vilken kondis du måste ha för att springa med alla hundarna.
Jag höll på att stupa innan jag hade kommit till sista hindret men EN hund....

http://exo.bloggagratis.se

 
Maria & Sumo

Maria & Sumo

28 januari 2008 12:05

Vilka duktiga hundar, men framförallt matten som sprang 8 varv på banan.. Huvudsaken är att ni har kul ihop... Roligt att de gick bra för debut hunden :-)... Synd att man inte var med och kollade hade varit roligt att se Roo killen springa..

http://sumo.bloggagratis.se

 
Emma och Harry

Emma och Harry

28 januari 2008 17:45

Alltså, det är det som är knepet! Att ha många hundar att springa med, då blir ju kondisen jättebra ju! Ska genast prata med Harrys husse om hund nummer två! ;)

Jag tyckte att du var duktig igår Åsa, men jag tycker ju alltid att du är duktig! *smöööör*

http://herrharry.se

 
Pia

Pia

29 januari 2008 10:46

Filmerna fungerade inte hos mig :( vet inte varför.....

Så kan man ju hälsa till Emma....vore det inte kul med en mittelspitz??? Det finns ett par killar till salu hos mig *s*

Kul att Roo fixar det hela så bra, så spännande att se fortsättningen :)

http://www.cefeus-kelpie.com

 
Ylva

Ylva

30 januari 2008 11:13

Härligt att debuten gick så bra. Duktig roo!
Och duktig matte!

http://www.grusifer.wordpress.com

 
Emma och Harry

Emma och Harry

31 januari 2008 20:46

Har svarat Pia... ;)

Sen har du rätt i det du skrivet om arbetskapacitet. Men då är frågan, orkar jag med en så krävande hund? Det ska ju hinnas aktiveras med en del grejer också, inte bara tränas agility...

Jag har något år på mig att tänka hur jag vill ha det.

http://herrharry.se

 
Ingen bild

Ylva igen

1 februari 2008 08:43

Jag undrar förresten fortfarande över vilka sju svar som var sanna och vilka som var falska *pekar nedåt i bloggen*

 
Ylva

Ylva

1 februari 2008 13:43

Men! Ungefär enda inlägget jag missat - bara för att jag inte har internet hemma just nu och inte kan surfa på helgerna.
Jag hade ju hyfsat rätt i alla fall. :)

http://www.grusifer.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 28 juli 2008 23:00

Jag kommer i fortsättningen skriva om det som händer och sker direkt på vår hemsida. Ni hittar det under "Träning", det kommer även upp på uppdateringarna så det borde inte vara svårt att hitta om ni vill fortsätta att läsa om oss... ...

Av Åsa - 20 juli 2008 19:18

Så var dagen i Karlstad idag, dessutom kryddat med en hel del disk så är det lätt att tänka att det hade varit bättre att sova i sängen... Men det är en hel del som känns bra när dagen sumeras. * Alva och jag får till ett superbra lopp efter disken i...

Av Åsa - 17 juli 2008 22:15

... hade Algot varit nu om det inte varit för att de diskriminerar bastarder och krypta. Hur som helst i mattes ögon är Algot nu The Champ!!! Orkar inte skriva mer just nu, men Algot vann hopptrean med en sekund (105 startande). I agility så fegade j...

Av Åsa - 13 juli 2008 20:27

...till Värmlandshoppet, det är med skräckblandad förtjusning som jag inväntar dessa dagar. Det lär bli jobbigt att kliva upp så tidigt, sen blir det ett pusslande att få ihop banvandringar och starter då agility 1 large och 3 small båda startar kl 0...

Av Åsa - 8 juli 2008 16:22

Det pussa, busas och myses med lille Chip så det blir inte mycket skrivet här. Benga har uppdaterat på hemsidan och det är nog där den mesta uppdateringen kommer ske framöver.  Det går numera att kommentera artiklarna direkt om man vill tycka till om...

Ovido - Quiz & Flashcards