Roo

Direktlänk till inlägg 2 april 2008

Spår

Av Åsa - 2 april 2008 22:06

Idag blev det ett långt spår för Roo i skogen/kalhygget här hemma. En rätt liten skog, där det går en hel del människor med hundar, även vi. Spåret blev ca1100 meter och gick genom snårskog, kalhyggen, "normal" skog och super tät granskog. 7 apporter + slut och hela 15 vinklar blev det.


Han började bra, slog lite men bara kort åt sidorna, vinkel 1, vä, utan problem, det var mycket gamalt ris som låg där så jag snubblade och hann bara upp på fötterna för att se honom pasera pinne nr.1 Spårade vidare fint, vinkel två, hö, efter kanten på en stig gick kanon, lika så pinne två på den sträckan!

När han skulle vinkla av stigen, vä, så blev det lite snurrar, först vek han för tidigt, men vände, sen ville han vinkla åt höger, när jag inte följde med så vände han. Tror han ev. fick upp något annat spår där eftersom det var traktorspår in till höger går nog en del där. Jag tog tillbaka honom ett par meter och sa spår, var på han drog iväg och vinklade fint. Vinkel fyra snurrade han också i, hittade något "gott" åt vänster som han tog innan han vinklade av åt höger. Klev över pinne 3, vinklade bra mellan dypölarna, vinkel 5-7, två hö och en vä.


Korsade stigen igen utan problem, men gick lite vid sidan av spåret och missade pinne 4. Markerade pinne 5 jättefint och kom in med. Då var vi inne i den fina skogen och han spårade bra, slog nästan ingenting, vinklade höger och vänster jättebra, korsade en skogsväg utan problem.

Det blev lite snårigare igen och han genade i nästa vinkel, hö. Det blev tätare skog och när jag gick spåret och lagt pinne 6 och tittar upp så är det en total vägg av halvstora granar... Så pinne 6 hamnade mitt i vinkeln!

Roo kom dit tog pinnen i munnen och vinklade i samma moment!!! När jag berömde honom kom han dock in med den, plutten. För att komma ut på skogsvägen igen var det bara att blunda, böja ner huvudet och följa bulldozern. Väl ute på skogsvägen vinklade han fint vänster och följde spåret i mittremsan. Han försökte hitta vinklar på fler ställen, men höll sig på rätt spår tills det var dax att vinkla vänster in i skogen igen. Vinkeln tog han bra, men tappade bort sig straxt efter. Efter en hel del snurrar så tog jag tillbaka honom upp på vägen, men då tog han ett annat spår och gick förbi vinkeln, ytterligar ett försök och då satt det. Sista pinnen tog han lika så de sista vinklarna.

Slutet gick han en halvmeter eller så till höger om, men vände in och tog det med viftande svans!


Kan säga att Roo's tunga hängde rejält och jag var genomsvett! Det var jobbigt att gå ut spåret, men det var inget mot vad det blev med bulldozer Roo före sig!!!


Under spåret tyckte jag att han missade lite väl mycket och så gillar jag inte att han går över pinnar i början av spåret, men så här när man tänkt igenom och skrivet ner om det så märker jag att han gjort väldigt mycket väldigt bra!

Så jag är mer än nöjd med lillen nu och ska nog ta och anmäla till lägre nu.


Jag hade satt snitslar i samband med pinnarna,  mest för att jag är snål och vill kunna plocka dom själv om han missar dom... I övrigt var det osnittslat så jag inte skulle få för mig att lägga mig i.

Nästa gång blir det nog helt osnittslat, så får vi se om jag på något sett påverkar honom vid pinnarna, och i sånt fall i vilken riktning. kommer han gå över fler eller färre??? Eller blir resultatet detsamma.


Tillsist måste jag bara skicka en krya på dig hälsning till träningskompisarna Emelie med Ester, som blivit allvarligt leversjuk helt plötsligt (Ester alltså) bara två år gamal och Inger som har sjuk dotter. Tänker på er! Hoppas det vänder för er snart!

 
 
Emelie & Ester

Emelie & Ester

3 april 2008 08:53

Jisses! Det var inget dåligt spår du lagt till Roo, men det verkar han ju klarat av galant. Roo verkar göra som Ester, skiter i pinnarna i början. Här är läget oförändrat. Sitter i telefonkö till Stömsholm just nu, ska rapportera in att Ester druckit 12 dl vatten på 1 dygn. Ingen liten mängd! Får se vad dom säger.

http://emelieshundtraning.se

 
Ylva

Ylva

4 april 2008 10:03

Duktig Roo som ändå gick det spåret så bra. Det där med pinnar är mest trams hälsar Grus. Blod är bättre, då räcker det att hitta en klöv i slutet så är man hemma sedan. :)

http://www.grusifer.wordpress.com

 
Ingen bild

Ylva igen

4 april 2008 10:05

Och tack för tipset om vet. Jag hoppas också att han inte behövs men om Strömsholm nu hittar något på Grusan skall jag definitivt kolla upp Söderköping. Skönare med en mindre klinik också känner jag. Jag känner mig alltid så bortglömd på Strömsholm och jag är inte helt nöjd med deras insatser för Grus tidigare heller.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 28 juli 2008 23:00

Jag kommer i fortsättningen skriva om det som händer och sker direkt på vår hemsida. Ni hittar det under "Träning", det kommer även upp på uppdateringarna så det borde inte vara svårt att hitta om ni vill fortsätta att läsa om oss... ...

Av Åsa - 20 juli 2008 19:18

Så var dagen i Karlstad idag, dessutom kryddat med en hel del disk så är det lätt att tänka att det hade varit bättre att sova i sängen... Men det är en hel del som känns bra när dagen sumeras. * Alva och jag får till ett superbra lopp efter disken i...

Av Åsa - 17 juli 2008 22:15

... hade Algot varit nu om det inte varit för att de diskriminerar bastarder och krypta. Hur som helst i mattes ögon är Algot nu The Champ!!! Orkar inte skriva mer just nu, men Algot vann hopptrean med en sekund (105 startande). I agility så fegade j...

Av Åsa - 13 juli 2008 20:27

...till Värmlandshoppet, det är med skräckblandad förtjusning som jag inväntar dessa dagar. Det lär bli jobbigt att kliva upp så tidigt, sen blir det ett pusslande att få ihop banvandringar och starter då agility 1 large och 3 small båda startar kl 0...

Av Åsa - 8 juli 2008 16:22

Det pussa, busas och myses med lille Chip så det blir inte mycket skrivet här. Benga har uppdaterat på hemsidan och det är nog där den mesta uppdateringen kommer ske framöver.  Det går numera att kommentera artiklarna direkt om man vill tycka till om...

Ovido - Quiz & Flashcards