Roo

Direktlänk till inlägg 17 april 2008

Skott

Av Åsa - 17 april 2008 21:13

Idag fick vi äntligen till en platsliggning med skott, Tack Bettan för att du agerade skytt och Helen och Maria som ställde upp med ett par hundar.


På lunchen tränade vi lite läggande under gång och se, idag så var det inga problem.  Igår innan kursen blandade han och gav så jag höll på att bli tokig. Kommer köra mycket läggande och bara några enstaka ställande fram till tävlingen, så borde vi väl lyckas.

Algot fick träna läggande och ställande och gör det bättre och bättre. Han blandar ingenting nu, peppar, peppar, och snabbare går det.

Fotgåendet ser kanonbra ut, ska "bara" slipa till halterna också...


Innan skotten idag fick Roo nöta lite position, det är fortfarande lite snett i halterna men vi jobbar på det. Metallen ser bra ut, lite mer attack kunde det kanske vara i samtliga apporter. Han tvekar inte att gripa, men anfaller dom inte heller. Vet inte, men lite mer attityd i det hela skadar nog inte.

Platsen då, ja jag la honom på kanten bredvid Akkra med Helens doberman på andra ytterkanten. Ville inte riskera att han skulle ha dåliga vibbar av rasen när det var första gången med skott. Kanske lite överbeskyddande, men varför chansa.

Skott ett rykte han till ordentligt, men låg kvar, berömde honom efter en stund.

Skott två vickade han lite på öronen. Sen klickade pistolen ett flertal gånger och då vred Roo på huvudet, men fortfarande inget flyttande av tassar.

När så skott tre tillslut kom, så var det inte ens öronvick!


Det där kommer inte vara några problem, om inget annat händer, typ andra oroliga hundar som går upp eller så.

Har vi sen turen att hamna i en senare grupp eller att budföringen körs först, så han hört endel skott innan så tror jag inte han blir så överraskad på första skottet som idag. Han känns lugn och säker i själva liggande i alla fall, så det ser tryggt ut.


Algot fick komma ut och göra några läggande och ställanden också, såg fortsatt bra ut, gav släppkomando och kastade leksak utan att göra färdigt hela momentet. Hoppas det ger ännu lite snabbare resultat.

Lånade Akkra's apport och han är ju för söt den lilla grabben. Från att inte ha velat tagit i en apport, än mindre en främmande, så hoppar han nu efter den. Vid den fåniga kl 1 apporteringen rullar han den lite i munnen, men vid en "vanlig" apportering så går det bättre.

När han sen hoppade på mig trodde jag han ville ha leksaken, men icke det var apporten han var ute efter!


Nu blir det lite lugnare på träningsfronten några dagar, så dom får vila sig lite i sina små huvuden. Ska väl träna lite kryp i alla fall, det börjar så smått se lite lugnare ut. Kanske, kanske att han kan ta det i ett normalt tempo om en dryg vecka...

 
 
Emelie

Emelie

17 april 2008 21:53

Skönt att det gick bra med platsen och skotten. Det kommer säkert gå bra på tävling!

http://emelieshundtraning.se

 
Maria

Maria

17 april 2008 21:56

Jasså ryktet går angående bärnstenshalsbanden! :)
Var först missnöjd med dom, plockade ett par fästingar på Kylie och 1 på Dina, men nu har jag inte plockat någon fästing på hela veckan1 Hoppas, hoppas de håller i sej!I går började jag även ge Fixodida-Zx. Vore ju skönt att slippa sätta på vovvarna gift! :)
Såklart vi ses i Kumla! Men jag hoppas grejja uppflytt dagen innan och bara va hejjarklack på söndagen! ;) Men om det skiter sej 1:a dagen så har vi ju en chans till på söndagen. Känns bra!
Ses i Kumla!

http://www.goskelpie.se

 
Ylva

Ylva

18 april 2008 13:16

duktig roo. KLart det kommer gå galant med platsen. vi håller tummarna för att inga hundar går upp.

http://www.grusifer.wordpress.com

 
Systeryster

Systeryster

20 april 2008 14:16

Läs vår blogg.........

http://www.freewebs.com/mira-java

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 28 juli 2008 23:00

Jag kommer i fortsättningen skriva om det som händer och sker direkt på vår hemsida. Ni hittar det under "Träning", det kommer även upp på uppdateringarna så det borde inte vara svårt att hitta om ni vill fortsätta att läsa om oss... ...

Av Åsa - 20 juli 2008 19:18

Så var dagen i Karlstad idag, dessutom kryddat med en hel del disk så är det lätt att tänka att det hade varit bättre att sova i sängen... Men det är en hel del som känns bra när dagen sumeras. * Alva och jag får till ett superbra lopp efter disken i...

Av Åsa - 17 juli 2008 22:15

... hade Algot varit nu om det inte varit för att de diskriminerar bastarder och krypta. Hur som helst i mattes ögon är Algot nu The Champ!!! Orkar inte skriva mer just nu, men Algot vann hopptrean med en sekund (105 startande). I agility så fegade j...

Av Åsa - 13 juli 2008 20:27

...till Värmlandshoppet, det är med skräckblandad förtjusning som jag inväntar dessa dagar. Det lär bli jobbigt att kliva upp så tidigt, sen blir det ett pusslande att få ihop banvandringar och starter då agility 1 large och 3 small båda startar kl 0...

Av Åsa - 8 juli 2008 16:22

Det pussa, busas och myses med lille Chip så det blir inte mycket skrivet här. Benga har uppdaterat på hemsidan och det är nog där den mesta uppdateringen kommer ske framöver.  Det går numera att kommentera artiklarna direkt om man vill tycka till om...

Skapa flashcards