Roo

Direktlänk till inlägg 23 april 2008

Hur mycket skit kan man få i ett spår?

Av Åsa - 23 april 2008 14:51

I morse drog jag och hundarna till Örebro för att lägga ett spår och träna lite agility. La spåret i skogen intill brukshundsklubben, det går en motionsslinga där, som jag korsade två gånger, tyckte det kunde vara lite lagom svårt för Roo.  Mot slutet gick jag även ut på en gräsäng för att sen knalla in i skogen igen och lägga slutet.


Nu blev det väl inte riktigt som jag tänkt...

Han tog spåret sin vana trogen klockrent, klarade av första korsandet av slingan fint, trots att det kom två tanter med stavar en bit åt vänster. När vi sen gick på en liten stig måste han ha bytt spår, för han spårade på fint, men vinklade aldrig. Tog honom av det spåret, tog en kort promenad och gick sen till ett ställe där jag visste att vårt spår gick. Han fick ett nytt påsläpp och han for iväg och markerade pinnen jättefint, hade bara lagt en pinne + slut idag. Han fortsatte spåra strålande, när vi sen skulle korsa slingan igen kommer en gubbe gåendes, jag ser att vi kommer "krocka" så jag säger åt Roo att vänta ca fem meter före slingan. Vad gör gubben då, han stannar tittar intresserat på oss, vi står säkert där en minut innan gubben går vidare. Jag står bara still och pratar med Roo att han får vänta, han verkar inte bry sig det minsta utan tar spåret så fort han får tillåtelse.


Inga problem i det korsandet heller, han snurrar till i vinkeln som ligger längs med motionsslingan, får syn på en tjej med hund och spänner upp sig lite. När jag ber honom spåra så snurrar han runt och tar spåret åt rätt håll, passerar gubben som inte hunnit så lång och vinklar fint in i skogen.

Där får han ett rejält tapp vilket jag hade svårt att förstå, tills jag får syn på ett helt j...a dagis som är ute och leker mitt i vårt spår!!!

Roo kollar misstänksamt på ungarna, skäller på en som stirrar på honom, när så en kommer viftandes med en stor pinne inser jag att det bara är att vika sig och gå av spåret.


På väg mot bilen, så plockar han upp spåret när vi korsar det och jag låter honom göra det, kanske vi kan få med oss slutet i alla fall, men icke, han hamnar vid sidan av och går förbi det.


Suck, snacka om att få till det med spåret innan tävling. ;-) Att det skulle kunna finnas en hel del folk på motionsslingan hade jag räknat med, men inte att det skule vara så mycket folk i själva skogen och de mindre stigarna.


Jaja, vi är en erfarenhet rikare och Roo och de andra fick ett välförtjänt dopp i Säbylundssjön på hemvägen. Uppskattat!!!


Under tiden spåret låg blev det lite agiltiyträning, fokus på kontaktfälten och det skötte dom bra. Roo var väl lite väl het på uppfarterna i mellan varven, men nerfarterna gör han finfint.



Även igår kväll blev det lite agility, då var det handling och slalom som vi jobbade med. Roo's slalom har verkligen släppt, han jobbar på hela slalomet med bra tempo, lite stöd i ingångarna behöver han fortfarande om dom blir för svåra, men det artar sig.

Handlingsmässigt börjar det stämma lite bättre melan oss också, visst blir svängarna rätt vida mellan varven, men jag jobbar inte med det direkt just nu, utan mer att han ska klara hindren och "ta" mina komandon och det gör han allt som  oftast.


Algot jobbade oerhört bra, han känns så himla följsam och lyhörd, ska bli kul att snart få tävla igen.

Alven fick också träna lite, hon fick problem när jag spang ifrån henne i slalom, i övrigt jobbar hon på bra.


Nu ska vi ut och ta ett kort spår så vi får lite bra minnen inför söndagen!

I kväll är det agilitykurs igen, ska väl hinna äta nått innan också, stressigt att vara ledig...


Ett smakprov från dagens badbilder, det kommer fler på hemsidan så småningom.

 
 
Ylva

Ylva

24 april 2008 11:02

Ja, det var en erfarenhet helt klart. Ser fram emot badbilderna sedan. :)

http://www.grusifer.wordpress.com

 
Maria & Sumo

Maria & Sumo

24 april 2008 22:01

Illa med en massa folk i skogen... Fast det kommer att gå riktigt bra, för på söndag kommer de ju inte vara ett helt dagis gäng på söndag. Vi håller tummarna för att det kommer gå bra... Ni kommer bi uppflyttade ännu en gång :o)... Härlig bad bild på Algot, :o)... Krama om de små från mig :o)

http://www.nogg.se/sumisen

 
Emelie

Emelie

25 april 2008 16:25

Bra jobbat av Roo! Stort lycka till på söndag!

http://emelieshundtraning.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 28 juli 2008 23:00

Jag kommer i fortsättningen skriva om det som händer och sker direkt på vår hemsida. Ni hittar det under "Träning", det kommer även upp på uppdateringarna så det borde inte vara svårt att hitta om ni vill fortsätta att läsa om oss... ...

Av Åsa - 20 juli 2008 19:18

Så var dagen i Karlstad idag, dessutom kryddat med en hel del disk så är det lätt att tänka att det hade varit bättre att sova i sängen... Men det är en hel del som känns bra när dagen sumeras. * Alva och jag får till ett superbra lopp efter disken i...

Av Åsa - 17 juli 2008 22:15

... hade Algot varit nu om det inte varit för att de diskriminerar bastarder och krypta. Hur som helst i mattes ögon är Algot nu The Champ!!! Orkar inte skriva mer just nu, men Algot vann hopptrean med en sekund (105 startande). I agility så fegade j...

Av Åsa - 13 juli 2008 20:27

...till Värmlandshoppet, det är med skräckblandad förtjusning som jag inväntar dessa dagar. Det lär bli jobbigt att kliva upp så tidigt, sen blir det ett pusslande att få ihop banvandringar och starter då agility 1 large och 3 small båda startar kl 0...

Av Åsa - 8 juli 2008 16:22

Det pussa, busas och myses med lille Chip så det blir inte mycket skrivet här. Benga har uppdaterat på hemsidan och det är nog där den mesta uppdateringen kommer ske framöver.  Det går numera att kommentera artiklarna direkt om man vill tycka till om...

Ovido - Quiz & Flashcards