Roo

Direktlänk till inlägg 30 maj 2008

Grus, tävlingar och något litet och sött....

Av Åsa - 30 maj 2008 10:08

Vädret har ju varit strålande så det blir inte lika mycket tid framför datorn därmed mindre skrivet här. Men det händer saker kan jag lova!

Familjen kommer bli större! Det skulle ju inte bli så, inte nu, men vem kan motstå en lite red & tan färgad kelpiekille??? Vi som bara skulle titta och pussa lite på dom...

Jaja man är ju inte sämre än att man kan ändra sig, så om fem veckor flyttar han några hundra meter från Inger och Jannes hus till vårat. Det blir Bengas hund framför allt, så nu velar vi om namn, inte lätt det där, kom gärna med förslag. Det ska vara kort, typ tvåstavigt, lätt att använda. Ideér??? Bild på grabben kommer längs ner, snodd från Inger's blogg. Hoppas det gick bra...


Förra helgen öste vi grus i mängder, lasta på kärran, lasta av kärran, vattna och packa osv. Sju kärror körde vi, trodde faktiskt att jag skulle bli stelare än vad jag blev, lite tränade är man kanske trots allt... ;-)

På söndagen blev det en tur till Karslund för att kolla in lite växter på trädgårdsdagen dom hade och trots köpstopp på växter så blev det en rosenpion och en brunnäva... Ser ni ett mönster?


Tisdagkväll blev det agilityträning, likaså onsdag förmiddag. Fokus låg på k.f och slalom för Roo's del. K.f sköter han bra, men slalom behöver mer träning när det finns hinder runt omkring, han söker gärna andra hinder och hinner inte färdigt med slalom då.

Träffade Emelie och Elis i onsdags också, så lite lydnad blev det då med.


På eftermiddagen drog jag och Susanne till Eskilstuna för en klass ett tävling. Banorna var inte direkt superlätta, men väldigt kul att köra.

Roo började med agilityklassen och gjorde ett OK lopp, disk, men helt OK. Han klev av balansen efter att ha lagt sig fint på uppfarten, något han gjort ibland på träning också, sen flög han dessvärre gungan. Jag lät det bero, får ta tag och träna den mer hemma, vill inte göra en grej av det på tävling.

Han är märkbart störd av allt runt omkring också, inte så att han känns ängslig, men han håller koll, det gjorde att han sprang förbi halva slalom innan han hann se det, sen gjorde han det fint. A-hindret satt kanon, sen missade han hindret efter vilket jag inte brydde mig i. Att gå i mål med 20 fel och behöva skrika för att få tillbaka honom från den tunnel han var på väg mot eller gå i mål som diskade med ett flytigt avslut var inte så svårt att välja...

Hopploppet gick riktigt bra, jag hade svårt att bestämma hur jag skulle lösa en passage där vi skulle passera en tunnel öppning för att ta en som låg två meter bakom (det låg en kort tunnel innanför en lång), bestämde mig för att sprint allt vad jag kunde efter att ha skickat in honom i säcken och därmed lämna honom själv över ett hinder mellan säcken och tunneln. Han drog åt höger genom säcken, antagligen pga farten och att de kom i en sväng in i säcken, fast jag var på andra sidan, så han missade hindret med ett par dm. Jag skickade bara rätt på tunneln och diskade oss därmed. Tycker att det är viktigt att han får behålla självförtroende och fart på banan. Kan väl tycka att det är lite väl mycket till fälla i en klass ett att behöva ta sig förbi en tunnelöppning, inte lätt för "riktiga" nybörjare att läsa hur hunden landar över hindret och därmed vilken öppning hunden ser, men det är min åsikt. För en annan som tävlat i ganska många år nu så kan man ju oftast lösa det eller i alla fall se problemet och försöka lösa det och därmed gilla utmaningen.


Igår kväll var det månadstävling igen, agilityklasser. I den lätta bytte jag och Benga liten hund. Kul att se sin egen jycke springa ibland, Algot skuttade av A-hindret. Han är inte så tryckt av husse på k.f., dom har ju inte haft samma konflikt som vi har haft där. Sen blev det ett par vägringar då Algot var mer följsam än Benga räknat med. Han är inte riktigt lika mycket bulldozer som tidigare...

Alva gjorde ett kanon fint k.f på balansen så jag belönade med godis direkt, sen skuttade även hon av A:t, dock med en tass på, men hon fick göra om i a f. I övrigt gick hon bra.

Amy och husse nollade om jag minns rätt och Roo och jag slog till med en disk. Han såg däcket långt, lång bort när han kom ur en tunnel och skulle till gungan... Inte en fälla jag sett och ingen annan heller tror jag. ;-)

K.f gjorde han bra, slalom fuskade han i, låg en tunnel bakom. Gick bra andra vändan i a f.


I den svårare klassen började large, Amy nollade återigen och vann klassen på en bra förhållandevis bra tid. Kul att hon är på hugget!

Jag funderade på att göra banan lättare för Roo, dom skulle förbi en tunnel och ta ett hinder "bakom" den, men så tänkte jag att vi måste ta tag i det där med att söka tunnlar överallt. Det gick bra, han lyssnade bra, när jag tog i från tårna... hihi

Sen flöt han ut i en sväng, men kom tillbaka och tog slalom, dock missade han port tre ett par gånger innan det flöt fint, han har lite bråttom ibland. I övrigt gick det kanon tills han flög över nästsista hindret och inte tog mitt bakombyte utan fortsatte på sin raka linje över ett annat hinder. Är dock rätt nöjd med loppet, han lyssnade bra och kändes på det stora hela rätt styrbar!

Alva och Benga fick några fel, kommer inte ihåg vart tror det var gungan bl.a

Algot gick fint förutom att han flöt ut låååångt efter ett hinder mot en tunnel, antar att jag blev något nochalant i den svängen, sen hoppade han av gungan innan den gått i backen. Skulle tro att det var en följd av utsvävningen också, jag tänkte säkert att det var bra att jag han få stopp på honom innan tunneln och jobbade då inte med honom över gungan som var nästa hinder...Med snabbaste tiden räckte det dock till en andra plats.


Nu ska jag väl jobba lite också, sitter ju trots allt på jobbet...

En liten bild på underverket, eller utbrytar kungen! Han tar sig visst ur valplådan rätt enkelt nu...

 
ANNONS
 
Emma och Harry

Emma och Harry

30 maj 2008 12:09

Ooooh, vad söt han är!! Spännande med en kelpie till i er familj! Jag undrar när jag ska lyckas övertala Harrys husse för hund nummer två...

http://herrharry.se

 
Bettan & Exo

Bettan & Exo

30 maj 2008 14:02

Kul med en kelpie kille till!!
Och roligt med en halvbror så nära.

Ha en skön helg!!

http://exo.bloggagratis.se

 
Maria & Sumo

Maria & Sumo

30 maj 2008 14:25

Det var som tusan, gud så söt liten voffsing kan förstå att ni hade svårt att motstå :o).
Namn förslag hmm, RAMBO, ORRE, JUMJUM, KRUT, KASTOR, KVICK.
Ja är säker på att ni kommer fram till ett mysigt namn.
Kul med till ökning i familjen, jag tycker den är ur gullig :o).

http://www.nogg.se/sumisen

 
Ingen bild

Maria & Akkra

30 maj 2008 15:27

Grattis till tillskottet! Jag förstår att ni inte kunde motstå det lilla livet. Det är därför jag inte tänker hälsa på några valpar. ;P

 
Caroline

Caroline

30 maj 2008 16:57

Tänk att Bengan skaffat sig så bra smak ;)
Ready tycker jag är ett bra namn :) Det är jag själv sugen på, men hos oss är det lääänge tills det kommer en till vovve.

http://www.cefeus-kelpie.com/carro

 
Benga

Benga

30 maj 2008 18:04

Det blir inte alltid som man tänkt sig... Ville nog ha en långhårig hund - typ BC eller Tollare härnäst och dessutom helst tik. Nu blir det en korthårig hane, men jag tror att han kan bli bra. Gillar era namnförslag - Kvick är inte så dumt. Vill gärna ha namn som inte innehåller A eller låter liknande de hundar vi redan har. Ready kan också vara ett skapligt namn - har funderat på Red (efter Red Foreman i the seventies show) men tyckt att det varit lite väl kort. Mina egna förslag än så länge är Elmo och Grizzly men det finns säkert bättre...

http://www.soltorp.com

 
Maria & Sumo

Maria & Sumo

30 maj 2008 18:19

Men Bengan, om du döper honom till Grizzly så blir det som djuraffären kommer att heta.
Djurmagazinet byter ju namn hihi.
Ja du nu är det hane och en kelpie som du skaffar dig. Ska bli spännande att se hur den lilla busen kommer bli.
Om du döper hunden till Kvick så lär den också bli KVICK hihi :o)

http://www.nogg.se/sumisen

 
Emelie & Elis

Emelie & Elis

30 maj 2008 22:06

Vilken sötnos!!Träffade honom igår när jag var hemma hos Inger och kikade på valparna.Du får ha en bra helg!

http://www.emelieshundtraning.se

 
Ingen bild

Per & Birgitta

31 maj 2008 10:09

Välkommen till Kelpieklubben, Benga!!

Kan Kumla BK ha dom flesta kelpiesarna i Sverige? Vi räknar till 14 st! Inkl. din och Jannes.Vi ligger nog bra till.

Namnförslag spontant, som syftar på färgen: "Reddy", "Tanny". "Reddy" låter som "Ready" fonetiskt men återkopplar till kelpiefärgen.

 
Pia

Pia

31 maj 2008 18:40

Inte Kvick.....Lonely Boy kallas Qvick och det är ju inte mycket jag kan göra åt förstås.....men jag tänker bara på Arne "rosen" Qvick och på den där barna mördaren som härgade för en del år sedan och som hette qvick.... en sån gullig kille måste väl få ett bättre namn.....fast man vänjer sig kanske ;)
Välkommen in i kelpiegänget!! :D

http://www.cefeus-kelpie.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 28 juli 2008 23:00

Jag kommer i fortsättningen skriva om det som händer och sker direkt på vår hemsida. Ni hittar det under "Träning", det kommer även upp på uppdateringarna så det borde inte vara svårt att hitta om ni vill fortsätta att läsa om oss... ...

Av Åsa - 20 juli 2008 19:18

Så var dagen i Karlstad idag, dessutom kryddat med en hel del disk så är det lätt att tänka att det hade varit bättre att sova i sängen... Men det är en hel del som känns bra när dagen sumeras. * Alva och jag får till ett superbra lopp efter disken i...

Av Åsa - 17 juli 2008 22:15

... hade Algot varit nu om det inte varit för att de diskriminerar bastarder och krypta. Hur som helst i mattes ögon är Algot nu The Champ!!! Orkar inte skriva mer just nu, men Algot vann hopptrean med en sekund (105 startande). I agility så fegade j...

Av Åsa - 13 juli 2008 20:27

...till Värmlandshoppet, det är med skräckblandad förtjusning som jag inväntar dessa dagar. Det lär bli jobbigt att kliva upp så tidigt, sen blir det ett pusslande att få ihop banvandringar och starter då agility 1 large och 3 small båda startar kl 0...

Av Åsa - 8 juli 2008 16:22

Det pussa, busas och myses med lille Chip så det blir inte mycket skrivet här. Benga har uppdaterat på hemsidan och det är nog där den mesta uppdateringen kommer ske framöver.  Det går numera att kommentera artiklarna direkt om man vill tycka till om...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se