Roo

Direktlänk till inlägg 6 juni 2008

Lydnads-KM

Av Åsa - 6 juni 2008 21:35

Idag har jag och grabbarna tävlats lydnads-KM på klubben i 30-gradig sommarvärme. 30 grader i skuggan alltså, vad det var mitt på plan i den strålande solen, vill jag inte ens veta. All heder till domare, TL och skrivare som var där ute under två timmar, kan ärligt säga att jag inte förstår hur ni orkade.


En som inte orkade var definitivt Jackaroo, han var totalt borta. Började med att inte vilja sitta i starten på fria följet, han la sig, kliade sig o.s.v Sen hängde han inte med i språng march heller. Vi kämpade oss igenom hala programmet, med tre nollor, inkallning med stå (som inte är klart än), rutan (som han sprang igenom första gången och gjorde fint i omskicket) och fjärren (som han inte satte sig upp i första skiftet varpå jag bröt och gick närmare).

Det enda som fungerade bra var läggande under gång som vi fick tio på. Det märktes tydigt att han inte var på hugget när han slog i hindret, i o f s väldigt lätt, men det har aldrig hänt tidigare.

Vi kämpade igenom programmet och blev en erfarenhet rikare och det var det viktigaste, med dagen. Han behöver mer tävlingserfarenhet och jag måste ta tag i hans fokus och ställa högre krav. Det märktes tydligt idag när han blev så trött fort att vi har stora problem med fokuset, för att inte bråka och tjata förmycket på honom tog jag honom i halsbandet mellan flera moment, då han gärna tassade iväg åt alla möjliga håll.

Nu blir det fokusträning och sen ska vi göra momenten säkrare. 


Algot var också seg i värmen, men håller ihop betydligt bättre. Är oerhört nöjd med ställandet, ett steg och 9.5 i betyg! Annars gjorde han det mesta bra, trampade omkring endel vid tandvisningen så det blev lite avdrag där, vill dock inte tjafsa med honom där, vill inte riskera att få honom låg.

Linförigheten blev det en åtta på, vilket får anses som bra, halterna var riktigt raka... Var mest lite släpp i starter och svängar, tror mycket av starterna berodde på värmen. Det var likadant vid läggandet att han släpade lite i starten, själva läggandet var bra, något snabbare skulle väl inte skada.

Annars var det väl avslut och tempo som var kommentarerna, vilket är vår akilleshäl, framför allt avsluten. Det hela räkte till ett snitt på 8.85 poäng och en tredje plats i KM:et. Är oerhört nöjd med det resultatet som gett 177 poäng i en vanlig tävling. Kul att se att han nu presterat bra vid flera träningar och tävlingar på relativt kort tid.


Nu blir det snart sängen så vi orkar med agility i Frövi i morgon.

 
ANNONS
 
Caroline

Caroline

7 juni 2008 00:00

Duktiga ni är! Lycka till I frövi!! Själv sover jag medan alla andra tävlar ;)

http://www.cefeus-kelpie.com/carro

 
emelie & Elis

emelie & Elis

8 juni 2008 21:03

Grattis till din och Algots vinst i Frövi!!

http://emelieshundtraning.se

 
Per o Birgitta

Per o Birgitta

9 juni 2008 11:03

GRATTIS till RacerAlgot´s och Alva´s vinst!!
Kul att även Amy hänger med och kan!

http://www.biggan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 28 juli 2008 23:00

Jag kommer i fortsättningen skriva om det som händer och sker direkt på vår hemsida. Ni hittar det under "Träning", det kommer även upp på uppdateringarna så det borde inte vara svårt att hitta om ni vill fortsätta att läsa om oss... ...

Av Åsa - 20 juli 2008 19:18

Så var dagen i Karlstad idag, dessutom kryddat med en hel del disk så är det lätt att tänka att det hade varit bättre att sova i sängen... Men det är en hel del som känns bra när dagen sumeras. * Alva och jag får till ett superbra lopp efter disken i...

Av Åsa - 17 juli 2008 22:15

... hade Algot varit nu om det inte varit för att de diskriminerar bastarder och krypta. Hur som helst i mattes ögon är Algot nu The Champ!!! Orkar inte skriva mer just nu, men Algot vann hopptrean med en sekund (105 startande). I agility så fegade j...

Av Åsa - 13 juli 2008 20:27

...till Värmlandshoppet, det är med skräckblandad förtjusning som jag inväntar dessa dagar. Det lär bli jobbigt att kliva upp så tidigt, sen blir det ett pusslande att få ihop banvandringar och starter då agility 1 large och 3 small båda startar kl 0...

Av Åsa - 8 juli 2008 16:22

Det pussa, busas och myses med lille Chip så det blir inte mycket skrivet här. Benga har uppdaterat på hemsidan och det är nog där den mesta uppdateringen kommer ske framöver.  Det går numera att kommentera artiklarna direkt om man vill tycka till om...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se