Roo

Direktlänk till inlägg 19 juni 2008

ÄNTLIGEN!!!

Av Åsa - 19 juni 2008 23:05

Lite så kändes det efter att KM var kört i agility i kväll! Äntligen fick jag och Algot till det på ett KM, känns ju som vi borde haft en rimlig chans det fem åren vi har tävlat, men matte har alltid strulat till det. Idag höll jag fokus rakt igenom och fick ÄNTLIGEN bli KLUBBMÄSTARE med min lilla SUPERGOTTE!


Det började med large, Amy och husse gör ett bra lopp, det är bra speed i de gamla tollarbenen, hon missar dock en tunnel på ett något underligt sätt. Vet inte om hon tyckte det var nog där och trodde att tunneln innan var sista hinder... En vägran och tredje plats inför hopploppet.

Jackaroo började super med fina kontaktfält på balans och A-hinder. Efter A:t drog han dock genom däcket istället för in i slalom, när han sen tog slalom så gjorde han det kanonfint! Efter det följde en regäl fartsträcka innan dom kom till gungan, han flög inte av den, men han stannade heller inte så den tog vi om två gånger innan han kunde behärska sig. Kändes trots allt som ett bra lopp, det dröjer nog inte allt för länge innan saker och ting börjar falla på plats.


Algot hade startnummer två och gjorde ett bra agilitylopp, viss k.f var ungefär som vanligt och det kändes som han saknade det där lilla extra trycket i steget. Vi ledde dock inför andra loppet. Bland annat tack vare att lilla Alven hoppade balans och gunga för hussen, annars var faktiskt systeryster en tiondel snabbare!


I hoppklassen började small och Algot nollade igen, lite övertydlig var jag när han skulle till säcken, då de kom rakt mot en tunnelöppning. Återigen kändes han inte fullt sådär explosiv som han kan göra, får hålla koll på honom så att han inte har nått skit i kroppen. Det kan ju faktiskt bara vara så att nu när vi fått ihop vår handling så går han mer samlat och det blir inte så mycket tokspring som tidigare, men det är väl bäst att håll ett öga på honom så man inte missar något som är fel.

Alven nollade med ett superlopp och hade andra snabbaste tid alla storleksklasser, men med tio fel så blev det en fjärdeplats för dom.


Amy var bara för söt i hopploppet, hon kom på slutet och skulle göra en 180-graderssväng bort från upploppet och husse är tidig och rätt placerad och ropar högt och tydligt AMY! Vad gör då en tant, hon kollar runt och ser inget hinder att ta, tills hon kommer på att man kanske ska vända sig MOT husse som ropar!!! Aha där var hindret jag skulle ta... Trots den lilla grejen så räcker tiden till seger, så för andra året i rad blir Amy klubbmästare i large!

Jackaroo gör ytterligare ett fint lopp, vi klarade dock inte att komma till säcken utan att först pasera tunneln... Han klarade inte heller slalomingången, inte alltför svår om det inte vore för den fart hundarna kom i, jag hade sett problemet på banvandringen och var långt tillbaka för att hjälpa honom att söka sig rätt själv. Nära var det, men det blev port två, när vi tog om jobbade han kanon under rätt hård press = NÖJD matte!

Några vida svängar blev det också, men som sagt det är på rätt väg med lillen com snart blir storebror.


Efteråt blev det gott grillat som Ylva och Emelie fixat, tack det smakade bra för hungriga tävlanden!

 Är förstås nöjd med det mest en sån här kväll, men lite extra kul var det att se Amy med sådan fin fart, Alva's k.f på A-hindret gladde också, Roo's k.f och slalom var bra och sen sist men inte minst Algot's båda lopp i sin helhet! Känns bra att jag har börjat lyckas med fokuseringen på klubbtävlingar (har ju gått bra på månadstävlingarna också) det gör att det blir mer tävlingslikt och borde då göra oss bättre på officiella tävlingar också.

Nu sover doggarna gott, nöjd med att ha fått sprungit agility och sen fått kvällsmat. Jag ska nog suga en smua på det här nu, får fira lite extra i morgon...

Ha en bra midsommar allihop, det ska vi ha!!!


 
ANNONS
 
Ylva

Ylva

20 juni 2008 00:13

Vassego!

Igen; jättegrattis till segern. Det var ni väl värda, som ett av klubbens grymmaste smallekipage. Det var inte mer än rätt att ni fick lägga detta till meritlistan.

http://grusifer.wordpress.com

 
Inger Pippi, Elektra & Cocos

Inger Pippi, Elektra & Cocos

20 juni 2008 09:02

GRATTIS GRATTIS till small o large klubbmästarna!!!

http://olsen.bloggagratis.se

 
emelie & Elis

emelie & Elis

20 juni 2008 09:14

Grattis!! på grund av grillbestyren igår hade jag ingen koll på vinnarna. Ha en bra helg!

http://emelieshundtraning.se

 
Tina!

Tina!

20 juni 2008 11:05

GRATTIS!!

http://landet.bloggagratis.se

 
Per &vBirigtta

Per &vBirigtta

20 juni 2008 13:14

Vi är imponerade av Amy´s fartresurser!
Algot vet vi ju redan vad han går för.
GRATTIS TILL ER BÅDA!!

http://www.biggan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

freckles_carina

20 juni 2008 16:29

Grattis till kvällens dubbel vi vet ju att ni är bäst när det gäller
Önskar er fortsatt trevlg midsommar,spanielgänget med den flygande holländaren i hällabrottet

 
Maria & Sumo

Maria & Sumo

20 juni 2008 17:46

GRATTIS!! Ni äger verkligen på agility banan :D.
HURRA HURRA, tur att ni inte har en medium vovve också för då hade ni väl vunnit där med hahahaha :D.
Trevlig midsommar Kram

http://www.nogg.se/sumisen

 
Ingen bild

Albin

21 juni 2008 14:31

GRATTIS Brorsan !!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 28 juli 2008 23:00

Jag kommer i fortsättningen skriva om det som händer och sker direkt på vår hemsida. Ni hittar det under "Träning", det kommer även upp på uppdateringarna så det borde inte vara svårt att hitta om ni vill fortsätta att läsa om oss... ...

Av Åsa - 20 juli 2008 19:18

Så var dagen i Karlstad idag, dessutom kryddat med en hel del disk så är det lätt att tänka att det hade varit bättre att sova i sängen... Men det är en hel del som känns bra när dagen sumeras. * Alva och jag får till ett superbra lopp efter disken i...

Av Åsa - 17 juli 2008 22:15

... hade Algot varit nu om det inte varit för att de diskriminerar bastarder och krypta. Hur som helst i mattes ögon är Algot nu The Champ!!! Orkar inte skriva mer just nu, men Algot vann hopptrean med en sekund (105 startande). I agility så fegade j...

Av Åsa - 13 juli 2008 20:27

...till Värmlandshoppet, det är med skräckblandad förtjusning som jag inväntar dessa dagar. Det lär bli jobbigt att kliva upp så tidigt, sen blir det ett pusslande att få ihop banvandringar och starter då agility 1 large och 3 small båda startar kl 0...

Av Åsa - 8 juli 2008 16:22

Det pussa, busas och myses med lille Chip så det blir inte mycket skrivet här. Benga har uppdaterat på hemsidan och det är nog där den mesta uppdateringen kommer ske framöver.  Det går numera att kommentera artiklarna direkt om man vill tycka till om...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se