Roo

Direktlänk till inlägg 29 juni 2008

Kidnappad valp!

Av Åsa - 29 juni 2008 21:42

Åh, måste helgen redan vara slut? Tänk att det kan gå så fort och inte har jag hunnit tränat hund heller, eller i alla fall inte så mycket. Lite smått i trädgården har det blivit men inte mer.

I morse drog jag till skogen och la ett spår till elittävlingen som klubben anordnade. Spåret gick bra för "min" tävlande, en pinne borta, men hon var nöjd med själva spåret. Det kan jag verkligen förstå för det var ett härligt spår att gå, tyvärr fick dom bakspår först, men, men, bättre lycka nästa gång.

Väl tillbaka på klubben passade jag på att kolla in lite uppletande och det var nyttigt att se olika hund- och förartyper samta att lyssna på domarnas resonemang. Blev verkligen sugen att ta tag i uppletandet igen, fick lite tips av en tävlande på väg ner till klubben, trevliga männsikor det finns! :-)


När jag kom hem hade Benga röjt en hel del här hemma så nu kan vi få plats med hundsängar i sovrummet! Bara att hoppas att det blir några hundar som accepterar att sov i dom också... Vi ska nog beställa från http://www.bean-bag.se/Home.htm. Verkar mysiga, nästan så vi kan överlåta våra sängar och flytta ner på golvet...

När vi kändes oss klara så ringde vi och frågade om vi fick kidnappa vår valp, vilket inte var några som helst problem.

Tog en tur med bilen och släppte ut Chip och Amy så dom skulle få bekanta sig lite, dom var dock inte så intresserade av varandra så vi bestämde oss för att åka hem och låta honom träffa våra övriga jyckar en och en i trädgården.


Alva fick komma ut först och morrade och visade lite tänder, när han var för framfusig. Kan det vara så att hon lärt sig att små valpar behöver tuktas, för annars tar dom över och sliter i en när helst de vill...

Algot började med att mer eller mindre springa över lille Chip, var sen bestämd och lite kaxig mot honom, men bröt och kom när man ropade på honom. När man sen ropade på Chip kom han med svansen rätt upp, så han verkar tåla en hel del, fast han visade klar undergivelse så fort Algot tittade på honom, så när Algot ville bjuda in till lek så nappade han inte. Men det dröjer nog inte innan det släpper när han väl flyttar hit.


Chip verkade bli lite trött så vi bestämde att Roo skulle få vänta med att träffa sin nya brorsa, men när jag skulle ta in Algot och lägga in kameran så kommer Chip med upp på trappan och sticker in huvudet i dörren, så det föll sig inte bättre än att Roo fick komma ut och snacka lite också. Jackaroo sköter sig fint, vill gärna leka, men hade lite svårt att förstå att Chip var lite försiktig och inte ville börja leka med honom. Det roliga med Roo är att han ser skitskraj ut när han känner doften av valp, det var likadant när han kom in i vardagsrummet efter valptestet. Verkar gå bättre när han ser själva valpen, skumt beteende det där...

När vi sen lämnade tillbaks den lille så blev vi kvar där i ett par timmar... Lite svårt att slita sig från det små underverken, framför allt när Chip somnar i famnen på husse! Dom är så underbara individer så man kommer nog sakna dom allihop sen när dom flyttar längre bort. Förstår inte hur uppfödare orkar sälja de små liven, men det kanske är annorlunda när man lever med dom 24 timmar om dygnet...


Nu är det bara en kanpp vecka kvar tills Chip flyttar hit för gott, mysigt värre!

 
ANNONS
 
Ylva

Ylva

2 juli 2008 10:10

Ah, bara en vecka kvar!
Härligt. :)

http://grusifer.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 28 juli 2008 23:00

Jag kommer i fortsättningen skriva om det som händer och sker direkt på vår hemsida. Ni hittar det under "Träning", det kommer även upp på uppdateringarna så det borde inte vara svårt att hitta om ni vill fortsätta att läsa om oss... ...

Av Åsa - 20 juli 2008 19:18

Så var dagen i Karlstad idag, dessutom kryddat med en hel del disk så är det lätt att tänka att det hade varit bättre att sova i sängen... Men det är en hel del som känns bra när dagen sumeras. * Alva och jag får till ett superbra lopp efter disken i...

Av Åsa - 17 juli 2008 22:15

... hade Algot varit nu om det inte varit för att de diskriminerar bastarder och krypta. Hur som helst i mattes ögon är Algot nu The Champ!!! Orkar inte skriva mer just nu, men Algot vann hopptrean med en sekund (105 startande). I agility så fegade j...

Av Åsa - 13 juli 2008 20:27

...till Värmlandshoppet, det är med skräckblandad förtjusning som jag inväntar dessa dagar. Det lär bli jobbigt att kliva upp så tidigt, sen blir det ett pusslande att få ihop banvandringar och starter då agility 1 large och 3 small båda startar kl 0...

Av Åsa - 8 juli 2008 16:22

Det pussa, busas och myses med lille Chip så det blir inte mycket skrivet här. Benga har uppdaterat på hemsidan och det är nog där den mesta uppdateringen kommer ske framöver.  Det går numera att kommentera artiklarna direkt om man vill tycka till om...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se