Roo

Direktlänk till inlägg 20 juli 2008

Blött, blött och åter blött

Av Åsa - 20 juli 2008 19:18

Så var dagen i Karlstad idag, dessutom kryddat med en hel del disk så är det lätt att tänka att det hade varit bättre att sova i sängen...

Men det är en hel del som känns bra när dagen sumeras.

* Alva och jag får till ett superbra lopp efter disken i hopploppet!

* Algot håller gott tidsmässigt med landslagshundarna i hopploppet, trots att vi fick börja om i slalom.

* Jackaroo har vuxit enormt och börjar kännas säker på banan, inte så splittrad som tidigare.


Den sista punkten är den som känns allra bäst, hoppas det kan ge lite pinnutdelning framöver.


Dagen började med en kul agilitytrebana för småttarna. Alva först ut och hon tjuvar något bedrövligt, så det blir panikhandling och disk som följd, men kontaktfälten på A och balans satt fint!

Algot börjar fint, sen blir jag överdivet feg på gungan, den var hal och blöt, så jag stannar till bakom kontaktfältet för att bromsa honom, vilket får till följd att jag blir felplacerad och skickar honom mot balansen, räddar det nästan, men en tass hann han få upp. Återigen SUCK på matte!


Jackaroo's agilitylopp började också bra, fint över A:t, tog bakombytet efter fint, flöt på bra genom en sekvens med tre hopp på en båge och sen rätt in i slalom som han rasslade igenom felfritt! Straxt efter fick matte ett återfall och trodde att bara för att man bytt hund och tävlade kelpie, kan man stå still och skrika och tro att hunden ska svänga... Behöver jag påpeka att det inte alls fungerade? Efter det blev det lite strul med att han bl.a drog av gungan, så den tog vi om innan han avslutade bra.

Han kändes dock pigg och glad och mer självsäker än tidigare, så det var med gott självförtroende vi gick in till hoppettan, en riktig racerbana!

Hopp - hopp - slalom och han dundrar på fint, men sticker tyvärr efter elva pinnar. Måste träna mer säkerhet i slalom, så jag kan göra vad som helst, för antagligen gjorde jag något som fick honom att sticka. Efter att vi rättat till slalomet drog han på bra och hittade linjerna fint. Kändes som ett kanon lopp och utan femman hade det räckt till en pinne utan problem, men dom kommer vad det lider. Nu känns det bara så skönt att han blivit lite mer mogen på plan och orkar fokusera på det vi gör och inte på allt utanför.


Alven var återigen först ut i hopploppet och det börjar med tre hinder på rak linje och så enkelt kan det inte vara anser Alva som viker utanför hinder tre och sen tar det bakifrån!!! Efter det öser vi på bra och det känns som ett härligt lopp trots allt.

Det var en svår slalomingån, kl. 3, med Alva löste jag det med ett framförbyte och rätade därmed upp henne något inför ingången. Med Algot ville jag pressa tiden och anser dessutom att han bör klara den ingången om jag bara skickar på. Vilket han säkert gjort om jag bara sagt slalom tidigare och inte en kvart för sent. Jaja trots det så hade han sjätte eller sjunde bästa tid. Vi behöver träna på oxer också det har blivit lite dåligt med det och han rev den som sista hinder.


Som sagt så känns det bra med handlingen och tiderna håller gott i konkurensen, så det blir nog bra innan sommarn är slut.

Nu blir det jobb en veck och sen SEMESTER!!!

 
ANNONS
 
Emelie & Elis

Emelie & Elis

21 juli 2008 09:27

Kan inte varit nåt vidare att tävla i gårdagens regnväder, men ni löst det ju bra ändå.

http://www.emelieshundtraning.se

 
Ylva

Ylva

21 juli 2008 11:33

Nej, vilket regnväder det var idag.
Supergotten fastnade på två bilder. Att svarta hundar skall vaa så himla svårfotade, ffa när de går fort ;)
Snyggt lopp var det iaf, trots slaomet och rivningen. Han går ju så det ryker champinjonen.
Kul att det kändes bra med Roo också. :)

http://grusifer.wordpress.com

 
Ingen bild

Ylva igen

21 juli 2008 12:15

Självfallet får du låna korten på supergotten. Hojta till om du vill ha större storlekar, de är ju ganska nedskalade för att inte bli för tunga.

 
Tina,Kita Wiggo Killen å Jax

Tina,Kita Wiggo Killen å Jax

22 juli 2008 16:06

GRATTIS till en CHAMP!!!!
Å du det blir nog ett par kvar för Roo att tampas med!!
Vi ses!!

http://landet.bloggagratis.se

 
Ingen bild

freckles_gänget

23 juli 2008 17:50

Självklart blir det fler kullar på Studzbollen, ska bli extra spännande att följa denna kull då vi fått parat med en hane lite över det vanliga, allt tyder på att damen är dräktig, hon ska ha sina valpar på kennel Trigger, men det lär nog bli en hel del resor dit ned

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 28 juli 2008 23:00

Jag kommer i fortsättningen skriva om det som händer och sker direkt på vår hemsida. Ni hittar det under "Träning", det kommer även upp på uppdateringarna så det borde inte vara svårt att hitta om ni vill fortsätta att läsa om oss... ...

Av Åsa - 17 juli 2008 22:15

... hade Algot varit nu om det inte varit för att de diskriminerar bastarder och krypta. Hur som helst i mattes ögon är Algot nu The Champ!!! Orkar inte skriva mer just nu, men Algot vann hopptrean med en sekund (105 startande). I agility så fegade j...

Av Åsa - 13 juli 2008 20:27

...till Värmlandshoppet, det är med skräckblandad förtjusning som jag inväntar dessa dagar. Det lär bli jobbigt att kliva upp så tidigt, sen blir det ett pusslande att få ihop banvandringar och starter då agility 1 large och 3 small båda startar kl 0...

Av Åsa - 8 juli 2008 16:22

Det pussa, busas och myses med lille Chip så det blir inte mycket skrivet här. Benga har uppdaterat på hemsidan och det är nog där den mesta uppdateringen kommer ske framöver.  Det går numera att kommentera artiklarna direkt om man vill tycka till om...

Av Åsa - 5 juli 2008 18:27

Nu har vi snart haft lilla Chip här ett dygn, det har gått bra, han börjar smälta in i flocken och det dröjer nog inte länge innan han terroriserar de andra fyrbenta! Natten gick bra, han sov till fyra halvfem, var ute och kissade och sov sen vidare....

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se