Roo

Senaste inläggen

Av Åsa - 25 juni 2008 21:00

Ledig dag idag och den var fullspäckad som vanligt, rean har startat på jobbet så det var skönt att börja dagen med att ge sig ut i skogen med hundarna. Långt ifrån allt vad rea, kunder och idioter heter...


Det är elittävling på klubben på söndag, jag ska gå ut ett av spåren och hängde på Janne idag för att provgå det, så jag skulle veta hur det gick. Tog med mig två apporter + slut och traskade iväg. Vid tre tillfällen fick jag stega runt lite för att se nyporna och veta vart jag skulle gå, annars gick det bra. La apporterna vid spårets tredje och sjätte apport och slutet där det skulle vara. Det tog mig runt fyrtio fyrtiofem minuter att gå. Det var ett mycket trevligt spår, med blandad terräng och nivåskillnader som var jobbiga i solgasset.

När jag väntade ut tiden fick Amy och Alva komma ut en stund, bada en kortis i skogstjärnen som låg mitt emot spåret. Amy försökte kliva in på spåret, jag fick ryta ordentligt för att hon skulle låta bli, måste nog lägga ett spår till henne snart...

Spåret fick ligga ca åttio minuter, Roo var het och for in i skogen på motsatt sida när jag satte på mig handskarna...

Jag släppte in honom i rutan och han travade iväg och rätt som det var vinklade han bara av och drog iväg på spåret! Duktig kille! Han spårade på bra, slog lite precis i början, men inte alls så mycket som han gör ibland. Vid ett tillfälle hade jag gått precis intill en liten stig och Roo är uppenbarligen bekväm av sig! Han gick på stigen med nosen mot spåret och gick in och kollade av att det fanns där mellan varven... Vet inte vad man ska säga om det, smart, lat eller bara slarvig?


I övrigt spårade han på fint, tog apporterna och spetsvinkeln utan problem, snurrade lite på de första två ställen där jag trampat omkring och letat nypor, vid det sista stället följde han bara spåret. Slutet tog han också utan problem, men där fick matte lite ågren, leksaken fanns inte i bakfickan...

Roo fick korv och kamp med slutpinnen så han var nöjd, jag blev helt slut bara av att tänka tanken på att behöva gå ett varv till. Vi hade nämligen sprintat runt spåret på 24 minuter... det går undan när man har en Roo framför sig i linan!


Algot fick komma ut och frispåra och hittade leksaken efter ca hundra meter tack och lov! Duktig liten Gotte som inte spårat så mycket annat än korvspår. Efter det åkte vi fram till Sandviksbaden så de fick simma lite, poppis ska ni veta!


Är oerhört nöjd med spåret idag, ska se om jag kan få upp intresset för apporterna om jag kör med få, men med mycket, mycket glädje och belöning på dessa. Lättare att engagera sig själv och hunden om det är färre gånger per spår. Är lite rädd för att jag omedvetet tog en halvhalt före andra apporten, måste verkligen tänka på att inte göra något sånt. Ett bra sett att lyckas med det är ju att någon annan går ut spåret och får fyra apporter med sig ut, och sen inte talar om vart eller hur många av apporter som lagts i spåret. Någon som känner sig manad??? :-)


På eftermiddagen kom Gun som har valparnas pappa Brasse och gjorde ett valptest på valparna. Kul att se hur de reagerade på olika saker så som hälsa, följa, dominans iform av att bli tvingad att ligga på rygg, lek,ljud och överraskning.

Alla var nyfikna och tämligen orädda, det var väl ett par som behövde lite mer tid på en del saker, lite olika sett att reagera/avreagera på.

Det som gällde alla var att de var nyfikna på alla dofter i vårt vardagsrum och att kollade omkring obehindrat med svansarna uppe.


Chip, hälsade glatt på TL och följde efter lite halvintresserat (det doftade ju så mycket spännande). Att ligga på rygg var väl ingen höjdare, men han slappnade väl av lite mellan varven och sökte ögonkontakt. Han fanns sig även i att bli klappad utan problem. Bli lyft upp i luften var inget problem han hängde där avslappnadt med öronen rätt ut...


Lekintresset var väl inte på topp, han tassade iväg efter den kastade pappersbollen och luktade på den men gick sen därifrån utan större intresse. Den stora trasan sniffade han på och trampade lite på, men tappade snart intresse. Ljudet i form av ett släppt kastrullock gick han raktfram och undersökte, lika så överraskningen i form av ett uppfällt paraply.

Som sagt kul att se och ska bli spännande att se hur de reagerar på MH:t sen, om det finns några liknande tendenser då. Efter testet följde vi med hem till Inger och fick tårta och gosa med valparna. Eller gosa och gosa, dom är rätt vilda nu...


Bilder från dagen kommer på hemsidan snart, kanske redan under kvällen.


Midsommar har vi firat också, med god mat och trevliga vänner. Tur dock att vi skaffar en femte hund, det var lite småproblem när jag skulle gå ut med fem ungar och fyra hundar, det var alltid lite orättvist i någons ögon...


Just ja våra hundar har hälsat på Chip och de övriga valparna. Roo ville leka, hade nog helst sprungit runt som en dåre mitt i bland dom allihop!

Amy var lugn och sniffade nyfiket på dom och dom på henne. Alva höll sig lugna och kollade runt på dom och var väl lite lagom intresserad.

Sen var frågan om Algot skulle få komma in eller inte, men va fasen han är ju inte elak, bara väldigt tydlig och dominat + något hårdhänt...

Tycker han skötte sig bra, han var dock lite väl på, på stackars Ebba som  Anna hållt på armen... När sen Ebba och Chilla brottades runt mitt framför nosen på Algot och en pep till så stack Algot dit näsan för att läxa upp lite.  Ingen skada skedd dock, dom är tuffa de svarta brudarna.


Nu ska jag kolla över bilderna så får vi se när husse får ut några på hemsidan sen.

ANNONS
Av Åsa - 19 juni 2008 23:05

Lite så kändes det efter att KM var kört i agility i kväll! Äntligen fick jag och Algot till det på ett KM, känns ju som vi borde haft en rimlig chans det fem åren vi har tävlat, men matte har alltid strulat till det. Idag höll jag fokus rakt igenom och fick ÄNTLIGEN bli KLUBBMÄSTARE med min lilla SUPERGOTTE!


Det började med large, Amy och husse gör ett bra lopp, det är bra speed i de gamla tollarbenen, hon missar dock en tunnel på ett något underligt sätt. Vet inte om hon tyckte det var nog där och trodde att tunneln innan var sista hinder... En vägran och tredje plats inför hopploppet.

Jackaroo började super med fina kontaktfält på balans och A-hinder. Efter A:t drog han dock genom däcket istället för in i slalom, när han sen tog slalom så gjorde han det kanonfint! Efter det följde en regäl fartsträcka innan dom kom till gungan, han flög inte av den, men han stannade heller inte så den tog vi om två gånger innan han kunde behärska sig. Kändes trots allt som ett bra lopp, det dröjer nog inte allt för länge innan saker och ting börjar falla på plats.


Algot hade startnummer två och gjorde ett bra agilitylopp, viss k.f var ungefär som vanligt och det kändes som han saknade det där lilla extra trycket i steget. Vi ledde dock inför andra loppet. Bland annat tack vare att lilla Alven hoppade balans och gunga för hussen, annars var faktiskt systeryster en tiondel snabbare!


I hoppklassen började small och Algot nollade igen, lite övertydlig var jag när han skulle till säcken, då de kom rakt mot en tunnelöppning. Återigen kändes han inte fullt sådär explosiv som han kan göra, får hålla koll på honom så att han inte har nått skit i kroppen. Det kan ju faktiskt bara vara så att nu när vi fått ihop vår handling så går han mer samlat och det blir inte så mycket tokspring som tidigare, men det är väl bäst att håll ett öga på honom så man inte missar något som är fel.

Alven nollade med ett superlopp och hade andra snabbaste tid alla storleksklasser, men med tio fel så blev det en fjärdeplats för dom.


Amy var bara för söt i hopploppet, hon kom på slutet och skulle göra en 180-graderssväng bort från upploppet och husse är tidig och rätt placerad och ropar högt och tydligt AMY! Vad gör då en tant, hon kollar runt och ser inget hinder att ta, tills hon kommer på att man kanske ska vända sig MOT husse som ropar!!! Aha där var hindret jag skulle ta... Trots den lilla grejen så räcker tiden till seger, så för andra året i rad blir Amy klubbmästare i large!

Jackaroo gör ytterligare ett fint lopp, vi klarade dock inte att komma till säcken utan att först pasera tunneln... Han klarade inte heller slalomingången, inte alltför svår om det inte vore för den fart hundarna kom i, jag hade sett problemet på banvandringen och var långt tillbaka för att hjälpa honom att söka sig rätt själv. Nära var det, men det blev port två, när vi tog om jobbade han kanon under rätt hård press = NÖJD matte!

Några vida svängar blev det också, men som sagt det är på rätt väg med lillen com snart blir storebror.


Efteråt blev det gott grillat som Ylva och Emelie fixat, tack det smakade bra för hungriga tävlanden!

 Är förstås nöjd med det mest en sån här kväll, men lite extra kul var det att se Amy med sådan fin fart, Alva's k.f på A-hindret gladde också, Roo's k.f och slalom var bra och sen sist men inte minst Algot's båda lopp i sin helhet! Känns bra att jag har börjat lyckas med fokuseringen på klubbtävlingar (har ju gått bra på månadstävlingarna också) det gör att det blir mer tävlingslikt och borde då göra oss bättre på officiella tävlingar också.

Nu sover doggarna gott, nöjd med att ha fått sprungit agility och sen fått kvällsmat. Jag ska nog suga en smua på det här nu, får fira lite extra i morgon...

Ha en bra midsommar allihop, det ska vi ha!!!


ANNONS
Av Åsa - 13 juni 2008 19:48

Nu är snart semesterveckan slut, det går fort när man har roligt...

Vi har fått på sten på nya uteplatsen, det gick förvånandsvärt lätt och fort. Så nu har vi en uteplats till att välja på, beroende på om man vill sitta i sol eller skugga. Dessutom har vi kört hem lite mer grus och sten, vi gillar sten i vår trädgård!!! Det finns mycket kvar att göra på alla projekt som vi har i trädgården, men nu börjar man se helheten och ett slut på det hela. Eller slut och slut, men i alla fall slut på vissa projekt...


Sen har det varit en heldel valp-pussande också, Chip och hans syskon växer så det knakar, dom blir mer och mer livliga också. Vi fick äran att vara valp-passare igår eftermiddag så då blev det lite kort knäppta, husse håller på att lägga ut dom nu, så snart finns dom på hemsidan. Dom är häftiga nu, full fart hela tiden åt alla håll, uppför trappa, in i buskar, under stolar. Inte helt lätt att hålla reda på sju stycken... Men dom var i alla fall sju stycken när vi lämnade över dom i Anna's ansvar. Nu är det bara knappt tre veckor kvar innan han kommer hem!


Tränat doggarna har jag gjort också, var till klubben i tisdags och igår. I tisdags blev det mycket slalomträning för Roo. En enda gång gick han ur, då kom en sexmeterstunnel blåsande mot honom... Det var nämligen mer eller mindre storm då! Annars höll han ihop det bra, jag körde med hinder i båda ändar och tränade även på framför- och bakombyten. Gick utmärkt, han rev en gång på ett b.b., jag blev för tidig, annars gick det super. Även tighta bakombyten in i slalom går utmärkt, ska snart börja med framförbyten ur slalom också, så får vi se hur säker han är.

Algot och Alva fick köra lite kontaktfält och Alven har verkligen gått framåt, i tisdags kom hon i fullfart över balansen och gled ner i 2+2! Kunde aldrig tro att hon skulle bli så bra på det, ska bli kul att se hur hon håller ihop det på tävling framöver. Algot och jag sliter på och det går framåt, men inte så fort som jag hoppats. Får väl försöka skynda långsamt, han har ju fart så det räcker rätt långt ändå.

Sen körde jag en handlingsövning där jag tränade på att göra många framförbyten efter varandra. Bra träning för mig att verkligen röra på fötterna. Det gick hyfast, hade lite svårt i ett par passager, men det blev bättre och bättre. Något att fortsätta träna på.

Jackaroo fick träna lite på att söka linjerna och det är inte helt lätt för honom, när han kommer med fart så glider han gärna utanför hindren i svängarna, men vi jobbar på det.


Igår, blev det lydnadsträning, dock inte så mycket som jag tänkt, det var så jäkla mycket knott. Började med lite fritt följ och vi är nog på rätt väg med att få upp intensiteten, det är dock långt kvar. När det blev skott la jag en plats ihop med ett gäng andra hundar, han fick ligga 4½ minut med fyra skott, rakade lite med tassen över nosen annars låg han still. Väl tillbaka hos honom förstår jag varför han rakade över nosen, han var grå i hela huvudet av knott, på nosen, öronen, i öronen, runt ögonen! Stackarn.

Efter det blev det kryp och fjärren, krypet kändes rätt bra, lugnt och rätt lågt, visst åkte rumpan upp ibland, men inte så farligt. Framför allt så kryper han lugnare nu. Fjärren tjuvade han på något skifte, men han håller positionen bra, körde på varierande avstånd 5-10 meter.


När han fick vila fick de små komma ut och träna k.f., dom jobbade på fortsatt fint, Algot rev ett hinder på en raka över sex hinder, blev lite flack mot slutet och hinder fem var maxat. Lite elakt kanske, men det var bara första gången, sen hoppade han fint.

Roo fick också träna på samma övning och gjorde så himla fina k.f både upp och nerfarter. Släppte honom på uppfarterna igen för att få honom säkrare på balansen och trots att jag körde det flera varv så tog han dom finfint! När väl farten och säkerheten kommer, går jag tillbaka till att lägga in stopp på uppfarten ibland, men för tillfället så öser vi. Jag körde också ett varv utan att belöna kontaktfälten, utan bara skick vidare på nästa hinder, för att sedan köra ett varv över dom igen direkt efter och han stannade lika fint 2+2 då och då fick han massor av beröm och godis!


Vi får nog ordning på agilityn vad det lider! :-) Jag känner ingen panik, vi har ju all tid i världen, men det vore skönt att få honom lite mer självsäker på banorna och att han hittar linjerna bättre, men det kommer!


Just ja, en sak till, idag har vi hittat ett litet smultronställe. Mitt i skogen med en lite sjö, dit blir det nog en tripp med husvagnen snart. Hundarna verkar gilla det också!


Glöm inte att kolla in hemsidan nu med nya kort på Chip och hans syskon!

Av Åsa - 9 juni 2008 19:53

Det var minsta sagt hett på plan i Frövi i lördags, i alla fall efter den inledande störtskuren med 15 grader i luften klockan åtta på morgonen. Vid lunchtid var det väl ca 30 grader i skuggan, och planerna låg INTE i skugga kan jag lova.

Det började med agilityklass tre small och hopp ett large, så jag skyndade över hopp ettan två varv innan jag gick Algot's bana. Hade tidigt nummer med Algot och sent med Roo så det var inga problem.

Jag kände mig oerhört fokuserad inför Algot's lopp och förutom att han inte höll på att hitta A-hindret, som var mitt framför nosen på honom gick det rätt smärtfritt. Lite vinglit på sina håll, men aldrig riktigt nära att bli fel, hyfsade k.f var det också. Det räckte till seger med ca fyra sekunders marginal och därmed var andra "agilitycertet" i hamn. Nu får ju inte Algot något cert förståss eftersom han är en bastard, men i mattes ögon är han i alla fall bara ett cert i från att bli en äkta svamp!


Roo kändes rätt stabil, det var ingen lätt etta det bjöds på, tre rejäla svårigheter med olika vinklar. Först slalomingången, kl 4-5, med en tunnelöppning åt höger, det var i starten. Jag funderade på olika alternativ och kanske skulle jag gjort en inkallning med framförbyte istället för som nu köra vänsterhandling i starten. Hur som helst så missade han ingångentvå gånger om, han tog dock inte tunneln! Ett steg i rätt riktning.

Den andra svåra vinkeln var när dom kommer snett över ett hopp så ser dom sidan på långhoppet, dom var tvungna att svänga tillbaka för att hitta in i tunneln som skulle tas. Där trodde jag nog att Roo skulle fixa själv utan alltför stor ansträngning från matte, så lite bekväm som man är så ropade jag tunnel och backade undan... Det var bara det att kelpien har bra syn, så han såg ju den andra öppningen och drog gladeligen snett över långhoppet och in i tunneln från fel håll! Sötnosen har ju bra släpp i alla fall...

Den sista svåra vinkeln klarade vi, efter långhoppet var nästa hinder snett åt höger, med kort avstånd. Var säker på att Roo skulle glida förbi på vänstersidan av det hindret, men han styrde upp fint.


Sen blev det en lång väntan innan båda barnorna startade upp efter lunchen. Algot hade startnummer fem och Roo sex... Jag flyttade Roo sist och koncentrerade mig på Algot. Hade ju suttit och sett largehundarna diska sig på mer eller mindre samma ställe, planen var klar för hur vi skulle lösa det, synd bara att benen inte ville flytta sig...

Det började bra, blev dock lite för tidig (hör och häpna), så Algot rev hinder fem, vi öste dock på. Sen var det det där med att flytta på fötterna. Jag försökte verkligen, men dom lydde inte, så Algot tog ett hinder åt fel håll och så var vi diskade på samma ställe som flertalet andra som diskade sig på den banan...

Grymt när man vet vad man ska göra men inte orkar genomföra det, det känns i alla fall bättre än när man fegade och blev stilla stående och skrek på hunden, som fallet varit ett antal gånger tidigare.


Känns ju lite lättare sen när husse och Alven går in och nolla och vinner klassen!!! Det var väl inte så långt ifrån att dom trillade dit på samma ställe, men jobbade bra där så det klarade sig. GRATTIS! Ett stycke hopp"cert" till Alva då!


För Roo's del blev det bara tre hinder innan disken kom i agilityklassen, han bredsladdade upp på A-hindret i en sväng efter en tunnel... Annars skötte han kontaktfälten fint, lite försiktig på balansen, men det är på G. Han missade däcket, men tror mest att det berodde på att han flöt ut efter långhoppet och det var kort väg till däcket, så han hann aldrig styra upp. Får väl dock kolla av så det inte är något bestående problem. Något som dock strulade var slalom, han missade tredje porten två gånger, trodde vi kommit förbi den grejen, men tydligen inte. Mer nöta alltså.


Dagen slutade med att Amy nollade och kom femma i agiitytrean, hon kan än tanten, något cert fick hon dock inte, det gick till tvåan istället.


En veckas semester har inletts och den kunde ju inte börjat bättre än med en seger, så idag hade jag lite arbetsglädje här hemma och tvättade fönstren! Vet inte när det var gjort senast, men nu är dom blanka och fina, det blev nog ett par snäpp ljusare inne efter det!

Vi har hämtat hem sten till uteplatsen, så den ska väl husse lägga på onsdag, själv ska jag se om jag inte kan komma mig för att måla klart det som är kvar på staketet...

Av Åsa - 6 juni 2008 21:35

Idag har jag och grabbarna tävlats lydnads-KM på klubben i 30-gradig sommarvärme. 30 grader i skuggan alltså, vad det var mitt på plan i den strålande solen, vill jag inte ens veta. All heder till domare, TL och skrivare som var där ute under två timmar, kan ärligt säga att jag inte förstår hur ni orkade.


En som inte orkade var definitivt Jackaroo, han var totalt borta. Började med att inte vilja sitta i starten på fria följet, han la sig, kliade sig o.s.v Sen hängde han inte med i språng march heller. Vi kämpade oss igenom hala programmet, med tre nollor, inkallning med stå (som inte är klart än), rutan (som han sprang igenom första gången och gjorde fint i omskicket) och fjärren (som han inte satte sig upp i första skiftet varpå jag bröt och gick närmare).

Det enda som fungerade bra var läggande under gång som vi fick tio på. Det märktes tydigt att han inte var på hugget när han slog i hindret, i o f s väldigt lätt, men det har aldrig hänt tidigare.

Vi kämpade igenom programmet och blev en erfarenhet rikare och det var det viktigaste, med dagen. Han behöver mer tävlingserfarenhet och jag måste ta tag i hans fokus och ställa högre krav. Det märktes tydligt idag när han blev så trött fort att vi har stora problem med fokuset, för att inte bråka och tjata förmycket på honom tog jag honom i halsbandet mellan flera moment, då han gärna tassade iväg åt alla möjliga håll.

Nu blir det fokusträning och sen ska vi göra momenten säkrare. 


Algot var också seg i värmen, men håller ihop betydligt bättre. Är oerhört nöjd med ställandet, ett steg och 9.5 i betyg! Annars gjorde han det mesta bra, trampade omkring endel vid tandvisningen så det blev lite avdrag där, vill dock inte tjafsa med honom där, vill inte riskera att få honom låg.

Linförigheten blev det en åtta på, vilket får anses som bra, halterna var riktigt raka... Var mest lite släpp i starter och svängar, tror mycket av starterna berodde på värmen. Det var likadant vid läggandet att han släpade lite i starten, själva läggandet var bra, något snabbare skulle väl inte skada.

Annars var det väl avslut och tempo som var kommentarerna, vilket är vår akilleshäl, framför allt avsluten. Det hela räkte till ett snitt på 8.85 poäng och en tredje plats i KM:et. Är oerhört nöjd med det resultatet som gett 177 poäng i en vanlig tävling. Kul att se att han nu presterat bra vid flera träningar och tävlingar på relativt kort tid.


Nu blir det snart sängen så vi orkar med agility i Frövi i morgon.

Av Åsa - 2 juni 2008 15:40

Så kommer det lilla livet att få heta! Han är ju söt som få och ser ut som en riktig liten chokladpralin, så det passar väl. Det blir väl Chip som kommer att användas, blir lite långt att hinna med att ropa på agilityplan annars om/när han hamnar där.


Helgen har varit rätt lugn, njutit av det underbara vädret helt enkelt. Sådde lite i landen och hängnade även in dom eftersom det är några som brukar ha sin racerbana rakt igenom. Nämner inga namn, men dom är mesta dels svarta........

Pussat lite på valparna, blir svårt att hålla sig därifrån när det är så nära, så för att få lite mer jämnvikt så bjöd vi över Inger, Janne och deras dotter Anna på ett varmt bad i tunnan på lördagkvällen. Trevligt var det med öl, vin och en massa (hund)snack. Hann med kaffe och te också med tillhörande whiskey och baileys innan de slängde in handduken...


Söndagen vigde jag lite åt ogräset i rabatterna, innan vi for till mina föräldrar för att få grillat. Där blev det lite bildvisning på det nya underverket, kameran var nämligen med i lördags. De kommer upp på hemsidan vad det lider.

Ja innan vi åkte till föräldrarna hann vi med att pussa på valparna igen, lämnade av lite blommor till Inger som jag gallrat bort. Bra anledning att få komma dit... ;-) Får väl se om vi blir utslängda innan de här veckorna har gått, det är ju snart bara fyra veckor kvar.


Ska se om det inte kan bli lite tränat på tisdag och/eller onsdag kväll, på fredag är det lydnads-KM för grabbarna och på lördag blir det agility för samtliga i Frövi.

Av Åsa - 30 maj 2008 10:08

Vädret har ju varit strålande så det blir inte lika mycket tid framför datorn därmed mindre skrivet här. Men det händer saker kan jag lova!

Familjen kommer bli större! Det skulle ju inte bli så, inte nu, men vem kan motstå en lite red & tan färgad kelpiekille??? Vi som bara skulle titta och pussa lite på dom...

Jaja man är ju inte sämre än att man kan ändra sig, så om fem veckor flyttar han några hundra meter från Inger och Jannes hus till vårat. Det blir Bengas hund framför allt, så nu velar vi om namn, inte lätt det där, kom gärna med förslag. Det ska vara kort, typ tvåstavigt, lätt att använda. Ideér??? Bild på grabben kommer längs ner, snodd från Inger's blogg. Hoppas det gick bra...


Förra helgen öste vi grus i mängder, lasta på kärran, lasta av kärran, vattna och packa osv. Sju kärror körde vi, trodde faktiskt att jag skulle bli stelare än vad jag blev, lite tränade är man kanske trots allt... ;-)

På söndagen blev det en tur till Karslund för att kolla in lite växter på trädgårdsdagen dom hade och trots köpstopp på växter så blev det en rosenpion och en brunnäva... Ser ni ett mönster?


Tisdagkväll blev det agilityträning, likaså onsdag förmiddag. Fokus låg på k.f och slalom för Roo's del. K.f sköter han bra, men slalom behöver mer träning när det finns hinder runt omkring, han söker gärna andra hinder och hinner inte färdigt med slalom då.

Träffade Emelie och Elis i onsdags också, så lite lydnad blev det då med.


På eftermiddagen drog jag och Susanne till Eskilstuna för en klass ett tävling. Banorna var inte direkt superlätta, men väldigt kul att köra.

Roo började med agilityklassen och gjorde ett OK lopp, disk, men helt OK. Han klev av balansen efter att ha lagt sig fint på uppfarten, något han gjort ibland på träning också, sen flög han dessvärre gungan. Jag lät det bero, får ta tag och träna den mer hemma, vill inte göra en grej av det på tävling.

Han är märkbart störd av allt runt omkring också, inte så att han känns ängslig, men han håller koll, det gjorde att han sprang förbi halva slalom innan han hann se det, sen gjorde han det fint. A-hindret satt kanon, sen missade han hindret efter vilket jag inte brydde mig i. Att gå i mål med 20 fel och behöva skrika för att få tillbaka honom från den tunnel han var på väg mot eller gå i mål som diskade med ett flytigt avslut var inte så svårt att välja...

Hopploppet gick riktigt bra, jag hade svårt att bestämma hur jag skulle lösa en passage där vi skulle passera en tunnel öppning för att ta en som låg två meter bakom (det låg en kort tunnel innanför en lång), bestämde mig för att sprint allt vad jag kunde efter att ha skickat in honom i säcken och därmed lämna honom själv över ett hinder mellan säcken och tunneln. Han drog åt höger genom säcken, antagligen pga farten och att de kom i en sväng in i säcken, fast jag var på andra sidan, så han missade hindret med ett par dm. Jag skickade bara rätt på tunneln och diskade oss därmed. Tycker att det är viktigt att han får behålla självförtroende och fart på banan. Kan väl tycka att det är lite väl mycket till fälla i en klass ett att behöva ta sig förbi en tunnelöppning, inte lätt för "riktiga" nybörjare att läsa hur hunden landar över hindret och därmed vilken öppning hunden ser, men det är min åsikt. För en annan som tävlat i ganska många år nu så kan man ju oftast lösa det eller i alla fall se problemet och försöka lösa det och därmed gilla utmaningen.


Igår kväll var det månadstävling igen, agilityklasser. I den lätta bytte jag och Benga liten hund. Kul att se sin egen jycke springa ibland, Algot skuttade av A-hindret. Han är inte så tryckt av husse på k.f., dom har ju inte haft samma konflikt som vi har haft där. Sen blev det ett par vägringar då Algot var mer följsam än Benga räknat med. Han är inte riktigt lika mycket bulldozer som tidigare...

Alva gjorde ett kanon fint k.f på balansen så jag belönade med godis direkt, sen skuttade även hon av A:t, dock med en tass på, men hon fick göra om i a f. I övrigt gick hon bra.

Amy och husse nollade om jag minns rätt och Roo och jag slog till med en disk. Han såg däcket långt, lång bort när han kom ur en tunnel och skulle till gungan... Inte en fälla jag sett och ingen annan heller tror jag. ;-)

K.f gjorde han bra, slalom fuskade han i, låg en tunnel bakom. Gick bra andra vändan i a f.


I den svårare klassen började large, Amy nollade återigen och vann klassen på en bra förhållandevis bra tid. Kul att hon är på hugget!

Jag funderade på att göra banan lättare för Roo, dom skulle förbi en tunnel och ta ett hinder "bakom" den, men så tänkte jag att vi måste ta tag i det där med att söka tunnlar överallt. Det gick bra, han lyssnade bra, när jag tog i från tårna... hihi

Sen flöt han ut i en sväng, men kom tillbaka och tog slalom, dock missade han port tre ett par gånger innan det flöt fint, han har lite bråttom ibland. I övrigt gick det kanon tills han flög över nästsista hindret och inte tog mitt bakombyte utan fortsatte på sin raka linje över ett annat hinder. Är dock rätt nöjd med loppet, han lyssnade bra och kändes på det stora hela rätt styrbar!

Alva och Benga fick några fel, kommer inte ihåg vart tror det var gungan bl.a

Algot gick fint förutom att han flöt ut låååångt efter ett hinder mot en tunnel, antar att jag blev något nochalant i den svängen, sen hoppade han av gungan innan den gått i backen. Skulle tro att det var en följd av utsvävningen också, jag tänkte säkert att det var bra att jag han få stopp på honom innan tunneln och jobbade då inte med honom över gungan som var nästa hinder...Med snabbaste tiden räckte det dock till en andra plats.


Nu ska jag väl jobba lite också, sitter ju trots allt på jobbet...

En liten bild på underverket, eller utbrytar kungen! Han tar sig visst ur valplådan rätt enkelt nu...

Av Åsa - 23 maj 2008 14:13

En vecka har gått sen sist jag var här och skrev, har väl hänt en del, men jag har inte orkat skriva. Här kommer en sammanfattning av veckan i alla fall.


Förra helgen blev lat för hundarna som utlovat, vi jobbade en del i trädgården. Förbereder för en till uteplats, en med morgonsol och eftermiddagsskugga, så vi får lite av varje. Måndagar jobbar jag sent så då hände det inte mycket för min eller hundarnas del.


På onsdagen blev det äntligen lite träning sa doggarna. Träffade Emelie och Elis i skogen på förmiddagen. Ett rätt kort spår till Roo med ett + slut. Han var mer än lovligt het och därmed virrig, snurrade regält i båda vinklarna. Kan väl dra slutsatsen att om han vilar nästan en månad från spår och fyra dagar från träning så behöver han nog ett par korta raka, typ påsläpp först så han får göra av med lite energi. Inte mycket att skriva om det i övrigt, runt kom vi även om han snurrade mycket, jag flyttade runt för att inte ge honom någon ledtråd åt vilket håll vi skulle. Pinnen gick han över, men kom på den och tog efter att ha varit ute och flamsat även där, slutet tog han dock fint.

Ska försöka spåra något oftare, kanske...

Amy fick ett kort spår, ca 75 meter, som hon tog fint, även om hon tvekade lite för att häva sig upp i riset... Hon såg nöjd ut, med svansen högt lyft och inte blev det sämre när hon hittade skålen med blodpudding!


Spanade även lite på när unge Elis jobbade, det ser så mysigt ut med en valp som snusar runt i skogen. Blir kul att följa hans utveckling.


Stannade sen vid klubben på vägen hem för att träna agility, satte upp en dubbelbox för att träna framförbyten och min placering vid dessa. Med Alva fick jag lite problem med att hon inte riktigt låser på hinder när jag tror, hon följer mig alltså förbi ibland. Det blev dock bättre mot slutet.

Algot gick bra som vanligt, men tog inte alltid bytet när han kom utifrån och hade en rak linje diagonalt i boxen och skulle rätt över. Eller mer ärligt är väl att jag blev för sen i det bytet... Algot låser ju tidigt på hinder, väldigt tidigt ibland!


Jackaroo är oerhört lyhörd och följsam så länge man kör i korta kombinationer, eller framför allt i kombinationer där han inte kan sträcka ut för fullt, för då blir han otroligt svårstyrd istället. Det märktes när jag skulle träna bakombyten och startade på rakan över de tre hindren i boxen och sen en 270-graderssväng med efterföljande bakombyte. Bakombyte var inget problem, men svängen innan var lååååååång. Bara att jobba vidare och se till att belöningen bara kommer hos mig en tid nu.


Även de små fick förstås träna bakombyten, vilket inte innebär några problem, dom är ju liksom uppväxta med mycket bakombyten.

Roligast på den träningen var nog att Roo tog en s.k serpentin perfekt, vilket han inte gjort tidigare, han har haft svårt att komma ut över sista hindret, tror inte han har reflekterat över det hindret då utan sprungit förbi det, han har ju lite bråttom ibland.


På kvällen var grabbarna med till klubben för kursavslutningen på Inger's och min fortsättningskurs. Blev lite k.f innan kursen, Algot fick skål med blodpudding i och Roo testade jag med tunnel efter balansen. Båda sköte sig finfint!


Kursarna skötte sig bra, dom fick köra Hasse's klass ett banor från Fagesta. Dom gick ungefär i samma fäller som de flesta gjorde på tävlingen. Ylva var snäll och körde även med mina hundar, hur kul är det inte att se sina hundar på banan? Vore det inte så förbaskat kul att tävla med dom skulle jag låna ut dom oftare... Algot är häftig att se när han verkligen laddar på för fullt och Roo han är ju bara humoristisk när han drar iväg fyra fem hinder åt helt fel håll, för att Ylva blev lite, lite sen. Ingen tvekan där inte på att ta fler hinder fast föraren inte är med. Kul att se att han skötte k.f på A:t och slalom bra med en annan förare också, det ser jag som ett gott betyg. Balansen och framför allt gungan tvekade han en del på, lite läskig är allt gungan fortfarande.

Tror en stor anledning till att Roo for iväg och var väl ostyrbar mellan varven var att han började bli trött i skallen efter en intensiv dag. Fullt så svårstyrd brukar han inte vara. Kul att se dom på banan i alla fall , TACK Ylva! 


TACK även alla kursare för en trevlig kurs och ett gott(?) vin! Jag tar förgivet att det smakar bra det brukar ju vin göra. ;-)


Igår kväll var vi på instrukörsmöte och bestämde lite riktlinjer inför höstens kurser. Som det ser ut så blir det nybörjar- och fortsättningskurs på åtta respektive 6(?) gånger. Tror vi sa så eller om det blev åtta på båda, vilket minne man har va...

Dessutom finns funderingar på special kurser över tre gånger med slalom eller kontaktfäl i fokus, då det är det som kursare ofta är minst bra på efter avslutad kurs. Tanken är väl att vem som helst ska kunna gå dom oavsett vart man befinner sig, bara hunden träffat på hindren tidigare. Slår det väl ut kan ju även andra typer av intensiv kurser komma, olika byten, starter, upplopp, motivation m.m Det är väl bara fantasin och efterfrågan som sätter gränser.


I kväll blir det nog rätt lugnt, i helgen ska vi köra och ösa en massa grus, eller bärlager. Ska väl hinna fira mor också och kanske få till lite agilityträning, Roo ska ju tävla klass 1 på onsdagkväll.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se