Roo

Senaste inläggen

Av Åsa - 27 januari 2008 18:07

I dag har Jackaroo debuterat i agility på klubbens månadstävling. Han startade utanför tävlan då han in är riktigt 18 månader än, men det blev debut på hel bana i alla fall.

Jag trodde han skulle bli helt fnattig av alla hinder och möjligheter att söka olika roliga hinder, men han var väldigt samlad. Två gånger disk, men riktigt snyggt i mellan åt och framför allt fina kontaktfält!


Det börjad med en "lätt" bana där klass ett hundarna tävlar, den ska vara som en klass ett, tyckte den här var en svår klass ett, men på inget sett omöjlig för färska hundar.

Amy var först ut och hon var oerhört pigg och lycklig, jag tappade henne ur synfältet en gång och trodde hon missat ett hinder, när jag väl såg att hon tagit det var hon på väg mot ett annat - fel hinder. Det viktigaste är dock att gamlingen har kul och det har hon!


Debutanten sen, de tre första hindren var i vinkel till varandra och Roo missade det sista och drog mot A-hindret vilket jag lät honom göra. Efter A:t så var det en stjärna motsols, jag överhandlade lite till hinder två där så han missade tredje. Kom med fart till slalom, kl 5-ingång, gick in rätt men missade port två, sen flöt han igenom slalomet. Tog ett bakombyte efter slalom jättefint balansens upp och nerfart var bra. Rakt in i en tunnel efter balansen och sen fegade jag lite i en serpentin vilket gjorde att jag kom lite efter Jackaroo och då styrde jag upp på honom på A:t igen istället för in i en tunnel. Slutet var en raka från tunneln med tre efterföljande hinder, bra sug framåt där.

Jag är jättenöjd med Jackaroo som jobbade fint, lugnt men med bra tempo. Problemen vi stötte på är mestadels svårare handling som vi inte kan till 100% än, typ serpentiner. Och när hindren inte kommer på hans linje har han lite svårt att styra upp själv.


Alva gick bra, men ylade sig igenom slalom med missad port som följd. Grrrr!

Så irriterande! Kontaktfälten var OK, han behöver en del hjälp för att klara dom men det går åt rätt håll.

Algot gjorde bra kontaktfält och ett finfint slalom med bakombyte in i det samma, sen skulle jag förbereda honom för en tight sväng, men tog i lite för mycket så han vek innan hindret och sen blev det disk! Efter balansen skulle jag göra serpentinen, men gjorde ett framförbyte efter tunneln så jag hamnade på andra sidan och då vek han av från min sida och upp på A:t trots att jag var ett par meter förbi det samma. Tog om den delen och gjorde serpentinen vilket gick helt suveränt! Tänk om man kunde var 100% fokuserad och gör det man ska... Jaja samma som vanligt på månadstävlingarna alltså...


Andra banan som är som en klass två, tävlar Amy, Alva och Algot på.

Amy åter först ut och jag hamnar fel redan vid hinder fyra och får en vägran, sen går hon fint tills hon skiter i matte och springer mitt framför fötterna på mig och upp på A:t istället för in i en tunnel.


Jackaroo placerar jag lite slarvigt i starten så han drar på ett annat hinder än nr ett. Vi tar en omstart och han löser en inkallning med framförbyte helt suveränt liksom 270 graderssvängen som följde. Sen klarade han inte slalomingången, kl 9, missade i slalom några vändor, tror han såg tunneln längre fram och fick då svårt att hålla sig till varje port...

Balansen gjorde han felfritt och staketet efter kom han fint tillbaka över hinder två men missade tredje. A-hindret var lite halvfusk på uppfarten, men en ack så snygg nerfart gjorde matte överlycklig!


Alva pep bakom ryggen på mig vid 270 graderssvängen och det är banne mig oförlåtligt, efter det gick hon jättebra, men, men vad hjälper det...


Algot och jag får till en bra start, balansen ser helt OK, staketet är bra, sen får matte lite återfall av betongfot och när jag väl rör på fötterna igen så skickar jag honom över fel hinder. SUCK!

Sen river han sista hindret i stjärnan och hoppar från A:t, han är precis på, men vadå, det har inte han en aning om...


Sammanfattningsvis, så var det väl ungefär som vanligt, jag har inte fullt fokus på rätt grejer och då tappar jag hundarna, framför allt Algot. Lite kan det bero på att jag gick in för att ge Roo en så bra upplevelse som möjligt, vilket gjorde att jag fokuserade mest på honom på banvandringarna. Tycker dock att jag ska klara av det ändå, så svåra var faktiskt inte banorna! Jaja nya tag om en månad, då blir det hoppklasser som jag ska fixa.

Jag är supernöjd med att ALLA hundarna är lugna och tysta när dom väntar på sin tur, dessutom är dom helt still i starterna när jag lämnar dom. Skönt att veta att även Roo klarar den grejen utan problem!


Nu blir det något att käka för det kurrar tydligen i magen hos både två- och fyrbenta nu.

ANNONS
Av Åsa - 25 januari 2008 14:13

Det har blivit lite småtränande idag mellan kunderna, vittring och tunga apporten hittills. Tänkte ta tag i vanliga apporten och krypet lite senare om det är fortsatt lugnt på kunder.


Vittringen går klart framåt, han luktar av och markerar rätt, men han är het, het, het! Vill inte alls sitta och vänta när jag flyttar runt "den rätta". Kommer fortsätta så här ett tag till inne och när vi börjar ute övergår jag till Pia's "klocka", tror mycket på den bara han får in ett lugnare tänk. Han ÄLSKAR ju apporter , vilket är strålande i de flesta lägena, men i vittringen måste man ju ta det lite lugnt och känna av vilken pinne som ska apporteras.

Det här kan få ta lång tid, har inga planer på att starta i trean än på ett tag och det här är ett av momenten jag verkligen vill ha stensäkert. Börjar dom slarva är det så svårt att ingripa utan att få det tveksamt. Vill ju inte ha en hund som frågar om det är rätt, för det har jag ju ingen aning om på tävling...


Tungen griper han lika gärna som de andra och nu har vi börjat träna in sitt med apporten i munnen. Första försöken hade han lite jobbigt med balansen på apporten, men det blev snart bättre. Vi tränade inte så många repetitioner utan det var mer en introduktion. Skadar väl inte om han blir lite mer musklad här och var innan vi tränar den fullt ut, men man måste ju börja någonstans någon gång.


Jag kanske ska tala om vad som var sant och falskt också i utmaningen härom dagen. Hm Ylva det blev inte bättre utan snarare sämre när du gjode de där bytena... :-)


SANT

* ÖSK, såklart, jag var som besatt ett tag, det har lugnat sig, men jag är fortsatt svart/vit i själ och hjärta (färgval på mina jyckar...)

* Raggmunk och fläsk, det är bara SÅ gott!

* Indianerna, speedway är en kul sport och metanolen luktar gott på sommarkvällarna.

* Avhoppet, kom in på matteprogramet, men tyckte det verkade för jobbigt att plugg, fick fast jobb några månader senare!

* Jobbade på Örebro Travet när jag var yngre, sålde program och skötte chokladhjulet.

* Önskehunden som lite var collie, var ute med två stycken i grannskapet under många år.

* Rödvin och choklad en oslagbar kombination!!!


FALSKT men inte så långt bort på de flesta

* Frestyle med Alva kommer inte att hända, även om hon skulle bli kanonduktig på det...

* KM har jag vunnit tre gånger men inte med Algot utan med min älskade dvärgpinscher Yaffi

* Dansade gjorde jag som ung, men inte disco utan folkdans!

* Mogonpigg eller hur...........

* Datahacker bor jag ihop med!

* Spela gör jag på CD-spelarn och ibland oddset/tavet

* Sommar är skönt, men visst är det härligt att klä på sig ordentligt och gå ut med hundarn i höstregn och sen komma in och kura ihop sig under en filt med en kopp te. En vinterdag med knastrande snö och strålande sol är inte heller fel och vem kan motstå den första värmande solen, när man sitter i lä någonstans och tar av sig tröjan för första gången det året...


Så vad det, nu ska jag jobba lite mer och ev. träna lite hund.

Ha en skön helg!


ANNONS
Av Åsa - 24 januari 2008 20:09

I dag träffade jag Maria och Akkra på klubben för lite lydnadsträning. Vi hade oberoende av varandra tagit med kamera/videokamera så vi filmade träningen oxå. Himla kul och nyttigt att se sig själv och sin hund från sidan sen.

Kan säga direkt att jag har lite småfuffens för mig... Framför allt så har DK på uppsättandet från ligg, helt omedvetet så vrider jag axeln närmast Roo lite bakåt. Suck som att han skulle behöva den hjälpen... Jaja det är väl bara att tänka på i fortsättningen, som sagt nyttigt att se sig på film.


Började med linförighet och det var lite för mycket framåt idag, svängar och halter var också sådär. Det kände jag redan när jag gick med honom att han satte sig lite snett idag. Gick dock lite längre sträckor idag och det kan nog vara det som orsakade det hela, han behöver nog jobba kort intensiva pass först innan han får längre sträckor.

Körde ettans lydnad så nästa moment blev läggande, snabbt, snyggt och stabilt vid min återgång.


Inkallningen gick jag fortsatt ganska långt och det var fint tempo nästan hela vägen, han saktar dock fortfarande ner straxt före mig.

Ställande var kanonfint idag och även där var han lugn och stabil när jag gick tillbaka.


Apportering körde jag både ettans och tvåans. Han gör båda helt OK, men har fortsatt lite svårt att vara helt still när jag ska ta den. Men, men han är duktig, ska jobba lite med just avlämningar separat.

Gjorde likadant med hoppen och det är ju inga problem för en agilityvovve!


Efter det blev det även fjärr, rutan och kryp. Krypet är han oerhört het på och han har svårt att hålla sig vid min sida, ska backa lite där igen. Gå ner på knä igen och få lite nära kontakt, så får vi se om han lugnar sig något.

Rutan gjorde han först kanonfint, men satte sig... Sen blev det ett par halvdanna försök innan vi avslutade med ett kanonsändande. Rakt in i full fart, tvärstopp och vände upp mot mig på "stanna". Nu står jag i och för  sig bara ca fem meter ifrån men i alla fall.

Fjärren måste vi jobba på att han orkar hålla positionerna längre än vad han gör nu. Han hoppade lite bakåt precis innan han skulle lägga sig efter första sättandet. Annars såg det fint ut. Mer stabilitet dock så han kan hålla sina positioner i upp mot tio femton sekunder.


Algot fick jobba lite också, med linförighet, ställande och läggande. L.f var bra idag, likaså ställandet. Att ligga ner i denna blöta som var på plan var dock inte lika kul tyckte Gotten. Han gjorde det, men inte speciellt snabbt och snyggt...

Tror dock att det kan gå att få upp hans glädje om man jobbar korta, korta sekvenser med honom.


Några filmsnuttar på Jackaroo. Kolla under Jackaroo i vänsterkanten.


Ylva: Du hade också fem rätt... ;-)


Av Åsa - 23 januari 2008 18:04

I går kväll var jag jyckarna till klubben en sväng och körde lite stutts, slalom och kontaktfältsträning.

Jackaroo skötte sig utmärkt, klarade av sexpinnars-slalom efter däcket. Så det gick bättre när man drog ner antalet pinnar, får köra så några gånger så han lär sig att anpassa sin fart. Stutsen jobbade han fint igenom kul att se hur dom jobbar för att komma rätt.

K.f på A-hindret såg kanon ut, jobbade lite mer med uppfarterna igen då han börjat komma högre och högre upp...

Har förövrigt bestämt att vänta lite med Roo's officiella debut. Han kommer självklart få starta på klubbens månadstävlingar så länge.


Algot såg smidig ut över stuttsen. Slalom var såklart inget problem, rak ansatts och sex pinnar...

K.f jobbar vi troget vidare på.


Amy var snabb i tassarna både vad det gällde stutts och slalom.

Alva's k.f kan nog bli bra, bara inte tålamodet sviker innan, lika härlig som hon är att jobba med ena stunden, lika frustrerande kan hon vara i nästa stund... Söt är hon ju i a f!


Idag har husse, matte och Jackaroo varit på Hindersmässan, Örebros tredagars vintermarknad. Tyckte det kunde vara nyttigt för Roo att vistas utan sin "syskon" en stund.

Han sköter sig på det stora hela väldigt bra, men oj vad osäker han är när han är själv. Han blev så rädd för några riktigt lurviga fårskinn som husse rörde vid att han kröp ur halsbandet!

Inte nog med det så hade folk massa stora konstiga mössor med öronlappar och allt och dom var man tvunget att skälla lite på...

När husse provade nya handskar så fick han sitta fot och göra några vändningar på stället och det var inte minsta problem att fokusera på!

Men lite mer miljöträning skulle nog inte skada... ;-)Så har man blivit utmanade igen. Carro tyckte jag skulle skriva 7 sanningar om mig själv och från Emelie var det 7 sanninigar och 7 lögner, så jag slår ihop dom och blandar sanningar och lögner så får ni gissa själva vad som är vad... 


* Jag misssade inte en hemmamatch för ÖSK-fotboll på tio år (1994-2003).

* Jag håller på att träna in ett freestyle-program tillsammans med Alva.

* Jag ÄLSKAR raggmunk och fläsk!

* Jag har vunnit KM i agility med Algot.

* Jag dansade disco i unga år.

* Jag följer troget Indianerna i speedway.

* Jag hoppade av högskolestudier redan innan jag börjat...

* Jag är morgonpigg.

* Jag har jobbat på Örebro Travet.

* Jag är en riktig datahacker.

* Jag ville ha en collie när jag växte upp.

* Jag kan spela flera instrument.

* Jag vill ha sommar jämt!

* Jag är gillar rödvin och mörk choklad, en perfekt kombination!


Nu fick ni lite att fundera på...Av Åsa - 20 januari 2008 19:44

Så var det söndag och agilityträning igen.

Algot fick komma ut först och träna lite med targeten, vilket gick bra. Han har rätt bra intensitet och söker den allt som oftast själv om jag är passiv. Han fick också göra det från nedre delen av balansen, även det gick bra, synd då att man inte stannar där utan kör en övning och skickar över hela balansen. Han tappade genast i tempo, suck, att man aldrig lär sig.

Det känns så himla hopplöst ena stunden, men samtidigt så gör han ju vissa delar fint så det är väl bara att backa och ta små, små steg i fortsättningen.

Jag kommer köra månadstävlingen nästa söndag, sen ska jag verkligen försöka hålla mig ifrån hela balanshinder! Tiden får utvisa vilket tålamod jag har, hur som så räcker Algot rätt långt även med kassa k.f., men lite bättre än dom är nu skulle inte skada...

Blev även en övning med handling innan det blev vila för lillgubben. Han är så himla mjuk och lyhörd nu så det blev fel en gång när jag vek förtidigt, annars skötte sig både matte och algot bra.


Lilla Roo så, hade tänkt mig att han skulle lära sig att ta ett hopphinder innan slalom idag, men icke! Han klarar inte av att brommsa upp utan missade konstant port två. Lite väl sent, typ hemma, kom jag på att jag kanske borde gå ner i antal pinnar. Det blir inte så mycket framåt att suga på om slalomet är kortare. Får testa det i veckan, annars är det bara att jobba vidare på säkerheten. Han jobbar bra mellan varven, men blir lite väl het ibland.

Han fick också jobba med lite handling och det blir onekligen bättre och bättre. Han är oerhört lyhörd, men har samtidigt ett ordentligt hindersug, så det gäller att våga springa på och inte fega.


Så var det tjejernas tur att få träna lite. Amy fick komma ut först och som vanligt sköter hon sig klanderfritt, är pigg och springer på, tar alla kontaktfält lätt. Skönt att springa med en sån hund mellan varven, bra för självförtroendet...

Alva skötte isg också bra, jag har bara lite svårt att ställa om från Algot till Alva, dom låser på hinder så himla olika och Alva är superkännslig på kroppsrörelse. Därför blir det lite fel ibland, men på det stora hela gick det rätt bra. Kontaktfälten tränar vi vidare med och likaså slalompressen.


Algot fick komma ut igen och köra lite mer slalom och k.f Han fortsätter övertyga i olika slalomingångar, missade någon gång när han kom från stillastående på balansen. Skulle tro att det har att göra med att även jag blir stillastående då, han får inte det stöd han fortfarande behöver.

Avslutade med övning med lite staket och threadel träning.


Roo fick köra lite gunga när hankom ut igen och började med att gå rätt ut i luften... Shit, nu var det förstört tänkte jag, jag var inte alls beredd på att han skulle knalla iväg så, men vadå det var bara upp igen, la sig ner, lät den slå i backen och sen ner 2+2. Efter ytterligare repetitioner så såg det riktigt bra ut, passande nog låg det en tunnel efter gungan så han fick extra belöning varje gång när jag kunde skicka honom genom tunneln efter att gungan gått i backen.

Blev en del svängövningar också och som sagt han är lyhörd till tusen, himla kul att träna med!!!

Sist blev det balansen och den gjorde han superfint, har ett bra stopp på nerfarten, jag pressade honom lite idag och det såg bra ut.

När jag sen skulle ta slalom en sista gång så drog han genom säcken och upp på balansen, medans jag var kvar vi slalomet, jag sa "klättra" och han drog ner och stannade 2+2! STOLT matte!!! Sen att det slalom han skulle tagit är ju en helt annan sak...


Nu sover dom snällt, i veckan ska det tränas endel lydnad är det tänkt.Av Åsa - 16 januari 2008 18:57

Hade tänkt mig en ordentlig sovmorgon idag när man äntligen var ledig igen. Det blev väl sådär med det, men sov i alla fall till straxt före nio, så det var ju skönt.


Framåt halvelva drog jag och jyckarna till klubben. Började med att ställa upp en dubbelbox med ett åttapinnarsslalom till vänster om denna.

Roo fick komma ut först och börja med lydnad, vi började med fritt följ. Det går fortsatt bra, jobbade mycket med vänstersvängar och fick till det riktigt bra på slutet. Efter det blev det läggande under gång och jag höll på att få spunk på grabben...

Först satte han sig, jag tog tag i honom och ledde tillbaka honom, nästa gång la han sig perfekt. Sen stannade han stående, gick tillbaka med honom och så platt på backen...  Sju gånger fick jag gå innan vi fick till två korrekta utföranden efter varandra! Han gör allt jättefint, men han får banne mig börja lyssna på vad jag säger också...

Ska ta luncherna till att nöta ställande och läggande nästa vecka tror jag, så det blir många dagar på raken med repetitioner.

Inkallningen gick finfint idag, något saktar han in straxt före ingången, men jag ska återgå till externbelöning där så tror jag det släpper också. Tempot är bra nu.


Innan han fick gå till bilen och vila så blev det agility, körde samma sekvens som Carro och Johan har filmat i måndagens blogg.

Första försöket drog Roo rakt fram över de tre hindren, vadå ska man svänga också??? Jag fegkörde och då drar han på det han ser...

Sen gick det kanon när vi skulle svänga av åt höger, när jag spegelvände övningen så blev det problem. Roo drog då ovanför det som var hinder tre och in i mellan hindrena på motsatt långsida. Skulle tro att jag inte lyckades med timingen, jag vet att jag har svårare byten och svängar åt vänster. Jackaroo är verkligen superkänslig och lyder minsta lilla vink man gör i agilityn, bara det kommer i rätt ögonblick. Jag flyttade hindren ett par dm och vips så gick det bra!  Några vändor i slalom blev det också innan han fick välbehövlig vila i bilen.


Algot fick följa med och ställa upp rutan, sen blev det lite fritt följ, läggande och ställande med honom också. Gick riktigt bra, jag petar inte i detaljer med honom för då tappar han intresset och glädjen direkt. När det blir perfetkt så blir det massor av beröm och godis och när det är OK så blir berömet och godis något mindre. Tror det är rätt taktik med Algot i lydnaden, det är väl annars inget sätt jag skulle träna på, men ibland får man ta lite anorlunda vägar. Avslutade lydnadspasset med en inkallning mot agilityhindren, vilket gav väldigt bra fart!

 Algot fick den ena slalomingången svårare än den andra och löste samtliga prickfritt! Till och med då han kom från ett hinder rakt mot sista slalomporten så följde han min handling och stack in rätt i en klockan 1-ingång!!! I övrigt blev det dvs handling och vi får till allt bättre vägar så det gäller bara att hålla fokus på tävling sen och våga vinna!


Efter att tjejern fått varit ute och tränat lite slalom och några enkla övningar så fick Roo komma ut och träna kryp, rutan och metallen.

Krypet har det varit lite dåligt med träning av på sistonde och det märktes, han var het som sjutton och hade svårt att behärska sig. Avslutade när det såg bra ut i en knapp meter.

Rutan tränade vi vidare på som sist och det verkar som det börjar gå upp ett ljus även där. Jag är fortfarande ganska nära men han söker sig in helt själv!

Metallen tar han lika gärna som träapporten, han verkar inte göra någon som helst skillnad på dom. Snabbt ut, gripa och snabbt in.


Kunde inte låta bli att träna lite mer agility med honom så det blev lite olika vägar genom boxarna, bland annat så blev det 270 graderssvängar med byte utanför boxen. Han är som sagt oerhört följsam.


Algot fick också komma ut en sväng till, så när vi kom hem var det två trötta grabbar som la sig att sova så snällt.


Av Åsa - 10 januari 2008 20:18

Jag har varit ledig idag, för igår jobbade vi med att märka om för rean som startar i morgon. Vi har stängt två dagar innan, en för att fixa ordning och en för att vila upp oss själva inför vad som kommer. Har att se fram emot fredag 10-20, lördag 10-16, söndag 11-16, måndag 10-20 och till sist tisdag 10-18, sen får jag vara ledig en hel dag!


Skulle tro att det blir lugnt på hundtränarfronten dom här dagarna så vi tog oss till klubben idag.

Jag tog med mig Algot och hämtade ut koner och en apport från stugan, ställde upp rutan och så fick Algot ta apporten några gånger. Algot har tidigare spottat ut främande apporter först för att sedan ta den efter lite övertalning, men idag tog han den direkt. Nu är apporterna ganska nya, men i alla fall.

Det blev lite targetträning på backen och från nedersta delen på A-hindret, han börjar få till det rätt bra nu, men missar själva targeten ibland. Till sist blev det lite träning av tighta svängar och det såg finfint ut.


Roo var ordentligt på hugget när han fick komma ut, började med linförighet och hans fina kontakt i söndags var ingen tillfällighet! Han håller kontakt ca 90% av tiden vilket är en klar förbättring mot tidigare. Han tappade inte heller position i språng march.

Inkallning blev det två gånger över halva plan och där kom den farten jag vill se, hela vägen in dessutom!

Sen blev det rutan och jag började med att lägga belöning bakom rutan och så fick han springa igenom ett par gånger, sen la jag till stanna när han var i mitten och han stannade tveksamt första gången och bra resten. Till sist gick jag lite närmare, höll i leksaken, och skickade på, sa stanna och sprang in och kampade i mitten. Det fungerade super, ska bli kul att se vad som händer vid nästa träning, se hur mycket som fastnat. Blir väl antagligen inte förrän på onsdag som jag får till fällighet att träna rutan, men man kan ju alltid backa lite.

Gjorde en repetition av kl 1 och kl 2 apporteringen och det var inga problem, han dök i och för sig in i den en gång när den hamnade i snön. Antar att det skulle ses som lek... men vadå hur ofta kommer den hamna i en snödriva?

Gjorde hoppet också, sen la jag in hopp - apport och efter att ha kommit vid sidan av hoppet första gången och inte fått någon godis så hoppade han fint även på tillbakavägen.


Till sist så fick även Jackaroo träna lite agilty, tränade gungan och det går fortsatt framåt, lite tveksamt i början, men det blev bättre. Tränade lite svängar också och han börjar fatta det riktigt bra nu, för även om agility går på tid måste man svänga ibland... ;-)

Ett par vändor över A:t fick avsluta  träningen för då hade det gått från stilla vårregn till fullkomligt ösregn. Det enda positiva med att det regnar är att det hade varit svårare att träna ute om det kommit som snö...


Nu ska jag vila det sista inför vad som förhoppningsvis blir en anstormning på jobbet.

Av Åsa - 6 januari 2008 20:15

Dagen har avverkats i soffan framför TV´n  med en massa skidor och i ridhuset med en massa hundträning. Säger bara fantastiska Kalla! Snacka om vinnarskalle, den skulle man ha...


I ridhuset blev det en hel del agility och lite lite lydnad. Började med fotgående och det var riktigt bra, fin kontakt (bättre än det varit tidigare), något långt fram i position i början, men det blev bättre. Hellre lite för het, än att han tycker det är pest. Gjorde ett par lägganden och inkallningar också, läggandet såg bra ut, måste dock jobba lite på återgångarna. Inkallningarn gjorde jag rätt långa och det blev bättre fart av det, så jag kommer köra långa släta inkallningar ett tag så han får upp farten lite till. Det är ju inte så att han travar eller är direkt slö, men det känns lite för segt.

När det sen blev lite lugnare i ridhuset, några som fikade, så la jag, Emelie och Maria plats med våra hundar. Roo låg lugnt och fint i mitten, vickade på rumpan en gång och nosade lite några sekunder. Tycker det var helt OK med tanke på att ridhuset är fullt med hästskit och att det kördes agility alldeles intill.


Roo var först ut med agilityn och han fick börja med slalom och bara han kommer förbi port tre felfritt så är det helt lysande! Han har verkligen utvecklats de sista månaderna, han jobbar mer fokuserat i slalom och han har inget problem med att jag springer i kapp och lite förbi honom, bara han är förbi port tre.

Även i övrigt har han mognat och klarade av både staket och framför- och bakombyten på ett mycket bättre sätt än tidigare. Han klarade även att komma med fart över ett hinder och in slalom! Mattes lilla plutt håller på att bli vuxen...

Balansen gick för det mesta bra, men han hoppade en gång och stannade dåligt ett par gånger. Det är framför allt när det var mot tunneln som problem kom. Håller jag mig bara kall och skyndar långsamt med k.f så kommer det bli kanon, men det gäller att hålla tävlingsdjävulen i strama tyglar när vi väl kommer dit, annars kommer Jackaroo att ta chansen och börja slarva.

Sist men inte minst så gjorde han gungan alldeles själv några gånger!!! Alltså inte så att jag skickade honom över den, men jag behövde inte ta emot gungan och inte heller locka med godis utan han stannade på gungan ändå. Det känns oerhört skönt att det släppt så pass fort, visst det är långt kvar tills han kommer göra den som jag vill, men bara han släpper sin rädsla/osäkerhet så blir det mycket lättare att träna vidare.


Algot började med att spåra nerför balansen letandes efter godis eller hästskit, matte lackade ur och lyfte av den svarta bastarden och sa att ska det vara på det sättet så blir det ingen träning. Gick iväg och körde den andra övningen, fart och slalom, vilket gick utmärkt. Sen gick vi tillbaka till balansen och då gick det bättre.

Jag måste dock bli bättre på att vara fokuserad  redan från början, nu var det ett antal tillfällen då jag handlade som ett arsle först vilket fick Algot att springa dåliga vägar, när jag skärpte till mig så går han ju som en klocka.

Över lag tycker jag Gotte gick väldigt bra, han fick köra endel klockan tre ingångar och var helt felfri även när jag stack tidigt för att se om han följde med mig upp, men han höll sig i skinnet och gick in rätt. K.f var helt OK, ska bli spännande att se hur det blir när jag väl lägger in targeten, Algot börjar få bra intensitet på targeten nu, skynda långsamt dock...


Alva fick också träna med matte, hon hade glömt lite vad matte vill att man ska göra på balansen, hon hoppade aldrig men stannade inte heller. Slalom går fortsatt bra, kan pressa henne mer och mer och även hennes ingångar har blivit bättre.

Amy fick äran att träna med Sumo's matte Maria och verkade gilla det skarpt. Gammelgumman ser så lycklig och glad ut när hon springer. Härligt att se!


Det var väl vad som hänt idag, nu ska jag krypa ner under en filt och tycka lite synd om mig själv, jag har nämligen lite ont i halsen...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se